Audi S4 izgubio krov

Audi S4 izgubio krov

KABRIOLETI su sve traženija roba, a posebno su popularne sportske izvedbe. Nakon vremešne osamdesetke, Audi se vratio na scenu s modelom A4 Cabrio. Uvrštavanjem toples izvedbe modela S4, gigant iz Ingolstadta ide korak dalje i nudi vrhunsku izvedbi za odlikaše.

S4 je jedan od najpopularnijih sportskih automobila nastalih na osnovi serijskog modela. Posebno su traženi karavani, a sasvim je sigurno da slična sudbina čeka otvorenu izvedbu. Ako izuzmemo dodatna ukrućenja zbog nedostatka krovne konstrukcije, sve ostalo je isto.

Sportski interijer obogaćen crvenom kožom i alkantarom karakterizira kompletna oprema u vidu multimedije, klimatizacije i naravno sigurnosti. Izvana se S4 tek neznatno razlikuje od "obične" izvedbe. Tu je oznaka izvedbe, dvostruki ispuh i atraktivni alu-naplatci promjera 18 inča na koje su montirane gume mjera 235/40. Xenon svijetla su dio serijske opreme.

Pogonski agregat je ostao isti. 4.2-litreni V8 razvija 253/344 kW/KS maksimalne snage pri 7.000 o/min, uz okretni moment od 410 Nm pri 3.500 o/min.  Ubrzanje do 100 km/h traje 5.9 sekundi, što je tek neznatno lošije od limuzinske izvedbe (5.6 s). Izvedi s Tiptronic mjenjačem  treba 6.2 sekunde, što je još uvijek odličan rezultat. Maksimalna brzina je naravno elektronski ograničena na 250 km/h.

Poznata su i cijene za tržište Zapadne Europe. S4 Cabrio stoji 83.390 eura, dok izvedba s Tiptronic mjenjačem stoji 85.990 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara