Audrey Hepburn uvrštena među hollywoodske legende

AMERIČKA je pošta ovih dana predstavila novu poštansku marku s likom Audrey Hepburn koja upotpunjuje seriju posvećenu legendama hollywoodskog filma.

Audrey Hepburn, rođena u Belgiji od majke Nizozemke i oca Britanca, čiji je lik zaštitni znak filmskih klasika kao što su "Doručak kod Tiffanyja", "Šarada", "Moja draga lady", "Praznik u Rimu" i "Sabrina", deveta je filmska zvijezda u seriji poštanskih maraka, iza Marilyn Monroe, Jamesa Deana, Humphreyja Bogarta, Alfreda Hitchcocka, Jamesa Cagneyja, Edwarda G. Robinsona, Lucille Ball i Caryja Granta.

Ne štuju je samo zbog njezine glumačke karijere, već i zato što je bila "oduševljena i predana zaštitnica djece u svijetu", izjavio je glavni direktor pošte na svečanosti u Los Angelesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Audrey Hepburn, koja je umrla prije deset godina, bila je Unicefova ambasadorica dobre volje koja je putovala svijetom kako bi štitila siromašnu djecu.

Lik Audrey Hepburn, prikazan na marci, naslikao je slikar Michael Deas, nadahnut reklamnim plakatom za film "Sabrina".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara