Australka slomila nokat na Havajima pa je šokirao astronomski bolnički račun

Australka slomila nokat na Havajima pa je šokirao astronomski bolnički račun
Foto: Instagram

AUSTRALSKA turistica ostala je u šoku zbog bolničkog računa od 2500 australskih dolara (oko 11.700 kuna) nakon što je na odmoru na Havajima slomila nokat.

Rachael Minaway (32) tvrdi da joj nisu dopustili da napusti bolnicu dok nije platila stotine dolara unaprijed. Rachael je tek stigla u Honolulu kad joj se prst zaglavio u pretincu za rukavice unajmljenog automobila, pri čemu joj je puknuo nokat.

Iako je mislila da je riječ o sitnoj ozljedi, Rachael kaže da je ostala bez opcija kad joj je prst počeo trnuti pa je posjetila obližnji medicinski centar koji je našla preko Google Mapsa.

Liječnik u bolnici rekao joj je da bi bilo najbolje ukloniti čitav nokat pod anestetikom, na što je ona i pristala. Nakon 30-minutne konzultacije Rachael je krenula prema recepciji, gdje joj je uručen medicinski račun za liječenje.

Bolnica je zahtijevala da unaprijed isplati 1.200 australskih dolara te joj, navodno, nije dopuštala da ode dok ne uplati taj iznos. "Morala sam to platiti na licu mjesta", rekla je za news.com.au. "Rekla sam im da smo tek sletjeli, nismo se ni prijavili u hotel, no nisu nas pustili bez plaćanja."

Srećom, imala je džeparac za putovanje, a osiguravateljska kuća kasnije joj je pokrila troškove računa. No tu njezinoj noćnoj mori nije bio kraj. Nakon što se vratila u Sydney, Rachael je bila preplavljena brojnim računima iz bolnice koja je zahtijevala da plati ukupno 2.500 australskih dolara - samo za slomljeni nokat.

"Bila sam šest mjeseci trudna u tom trenu i zamišljala sam što bi bilo da nisam imala putno osiguranje i da sam sve to morala platiti sama", rekla je. "Čula sam da u SAD-u nemaju Medicare poput nas, no nisam očekivala da cijena bude toliko paprena za nešto toliko sićušno."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌍 Neverland Girls ✨ (@rachxomin) on

Njezin osiguravatelj 1Cover kaže kako primjeri američkih bolnica koje su agresivne pri naplati astronomskih troškova nisu rijetkost. "Nedavno smo imali mušteriju koja je morala platiti 2600 australskih dolara za uklanjanje špranje. I kasnije su je, kad se vratila u Australiju, neprestano uznemiravali zbog te sitne ozljede", rekao je njihov glasnogovornik.

“Druga pacijentica je imala mučninu i povraćala je tijekom 24 sata. Bila je sasvim u redu, ali joj je naplaćeno 28.000 australskih dolara. "Ponekad će bolnica kontaktirati putničke osiguravatelje tražeći plaćanje za kupca. Ali ponekad će izravno kontaktirati kupca, a to je zastrašujuće."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara