Autor Černobila izrezao jednu scenu u četvrtoj epizodi: "Bilo je zaista previše"

Autor Černobila izrezao jednu scenu u četvrtoj epizodi: "Bilo je zaista previše"
Foto: IMDb

AUTOR serije "Černobil" Craig Mazin priznao je da je jednu scenu iz četvrte epizode morao izrezati jer je za njega, ali i ostatak produkcije, bila previše nasilna. U četvrtoj epizodi serije pojavljuju se likvidatori, muškarci iz svih dijelova Sovjetskog Saveza koji čiste područje oko elektrane, ali i ubijaju životinje koje su tamo nastanjene kako se radijacija ne bi širila dalje.

Među iskusne vojnike koji su bili i u Afganistanu u jednom trenutku dolazi automehaničar Pavel koji je osjetljivije prirode, ali mora ubijati kućne ljubimce koji su ostali u napuštenim kućama u Pripjatu.

Mazin je scenu kada Pavel mora ubiti tek rođene štence odlučio izrezati.

"Mnogim ljudima bilo je teško gledati scenu s likvidiranjem pasa. To se zaista događalo i o tome je pisala Svetlana Aleksijevič u knjizi 'Glas iz Černobila'. Stvarnost je bila još gora. Scenu s ubijanjem štenaca smo snimili, ali smo je odlučili izbaciti jer je bila previše nasilna i uznemirujuća. Različiti ljudi imaju različita viđenja, ali nakon što je četvrta epizoda emitirana, znao sam da nismo pogriješili", rekao je Mazin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara