Azijatkinja ili Hrvatica - koja će vam prije prodati auto?

KADA su u pitanju sajmovi automobila, većina muškaraca, ma koliko oni šutjeli o tome, na njih ne odlazi zbog automobila. Prezentacija je najvažnija, znat će to trgovci, a ponajviše oni automobilima.

Upravo zbog segmenta auto showa koji uključuje "prezentaciju" rijetko će koji nepapučar svojoj nježnijoj polovici na "Mogu s tobom?", dati bilo koji drugi odgovor osim "Ma, to su samo mašine, muške stvari, ti bi se tamo ljubavi dosađivala".

Ona će na to slegnuti ramenima i nastaviti gledati kako Carrie kupuje svoj 567. par seksi gradskih cipela, a on će žurno krenuti van  jer za deset minuta mu valja pokupiti oženjenog frenda čija supruga sa svoja dva desetljeća bračnog iskustva već jako dobro zna da njezina životnog suputnika puca kriza srednjih godina  pa je njegov san o Lamborghiniju metalik boje  sve, samo ne neshvatljiv. Iskusna kakva je, ona jako dobro zna i to da mlađahne udavače rijetko kada zanimaju ćelavci s prosječnim plaćama  pa ga mirne savjesti pušta u polusatni bijeg od stvarnosti.

A kad tamo, u nestvarnom svijetu automobila, jednako nestvaran svijet ljepotica. Na hrvatskim auto sajmovima uz svaki automobil nađe se pokoja poznata Hrvatica. Većina njih, prije nego je prošetala modnim pistama, postala voditeljica, pjevačica, glumica, nezaobilazno lice na eventima, prije nego je kupila mini-psića á la Paris Hilton, napisala knjigu, udala se za nogometaša (...), barem je jednom zasjala ispred automobila na nekom od auto sajmova.

Iako kod nas sudjelovanje na auto showu gotovo redovito znači i kartu u svijet showbiza, u Tokiju je, čujemo, drukčije. U Tokiju (gdje je jučer završio svjetski popularan Tokyo Motor Show), kažu nam, ljudi na auto sajmove dolaze prvenstveno radi automobila. Teško da ćemo u to povjerovati, ali sve je moguće. A budući da smo mi ipak u Hrvatskoj, gdje je manje bitno što voziš od onoga koga voziš, zamislili smo se, i za vas i za nas, tko bi nam prije prodao automobil, Azijatkinja ili Hrvatica? Neki će odgovor naći u priloženoj galeriji fotografija. Ostalima želimo sretan put u Tokio.

R.I.
Foto: D.U./D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara