Ban u Tvornici predstavio "Staro zlato"

JUČER (4. listopada) u zagrebačkoj Tvornici Marijan Ban je predstavio svoj prvi samostalni album "Staro zlato", a nakon dva i pol sata odlične svirke uživo (bez pauze) publika je tražila još.

Ban & Ostali koncert su započeli sa zakašnjenjem od nekih sat vremena, a show je započeo pjesmom "Posoljeni zrak" s novog albuma.

Zatim je slijedilo nekoliko starih hitova Daleke Obale poput "Roze", "Tonke", "Ruzinavi brod" i "Di si ti", koji su publiku dobrano digli na noge.

Zanimljivo je da Ban nije želio otpjevati pjesmu "Daleka obala" koju je tražilo dvjestotinjak okupljenih u Tvornici.

Iako je koncert trebao predstaviti novi album, na repertoaru su uglavnom bile stare pjesme koje je Ban snimio s Dalekom obalom. S novog albuma mgli smo čuti tek nekoliko pjesama - "Honky tonk žena", "Galeb i ja", "Loše vino"...

Prema reakciji publike na te pjesme, Ban & Ostali ne moraju se brinuti hoće li i dalje puniti dvorane. "Honky tonk žena", pjesma koja se već neko vrijeme vrti na radiju pa ju obožavatelji već poznaju, mogla bi postati novi hit.

Koncert je Ban završio pjesmom Olivera Dragojevića "Galeb i ja".

Naravno, svaka Banova pjesma ima neku priču, pa smo uz pojedine pjesme, čuli i kako je ili zbog čega nastala. Kako ne bi samo pjevanjem zabavljao publiku, Marijan Ban ispičao je dva vica, budući da su kratki jedan ćemo podijeliti s vama:

Istina o Romeu i Juliji: Romeo dođe pod Julijin prozor i govoro joj da siđe dole. Julija mu odgovori "Neću, j.... ćeš me", na što Romeo kaže "Neću, obećajem". "A što ću onda silazit?", pita ga
Julija.Novi album Bana & Ostalih svojevrsna je obrada starih hitova različitih izvođača. Na albumu se nalaze pjesme Meri Cetinić - "U prolazu", Azre - "Kurvini sinovi", Atomskog skloništa - "Pomorac sam majko", Olivera - "Galeb i ja"... koje je Ban obradio da budu što sličnije njegovom melankolično-rockerskom stilu.

I što još reći za kraj? Obožavatelji Marijana Bana i dalje će sigurno biti uz njega, a sudeći po posjetiteljima Tvornice dob njegove publike je od 15 do 55 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara