Banksyjev frend greškom otkrio njegov identitet - riječ je o slavnom glazbeniku?

Banksyjev frend greškom otkrio njegov identitet - riječ je o slavnom glazbeniku?
Foto: Instagram

GODINAMA se već nagađa tko je čovjek kojeg svijet poznaje kao Banksyja. Umjetnik koji se ponovno našao u središtu pažnje nakon što se njegova slika samouništila, svoje lice i identitet uporno skriva, no čini se da drugi nisu tako oprezni poput njega.

DJ i glumac Goldie, koji je također poznati street umjetnik, lani je gostovaou podcastu Distraction Pieces, Scroobius Pipa. U jednom trenu počeo se žaliti kako je umjetnost komercijalizirana, a potom je napao Banksyja jer svoja djela masovno producira i prodaje.

"Dajte mi slova fonta bubble i njima napišimo Banksy na majicu i možemo je prodati. Uz dužno poštovanje Robertu, mislim da je genijalan umjetnik. Mislim da je preokrenuo svijet umjetnosti", rekao je i ušutio, shvativši da možda ipak nije trebao reći da se Banksy zove Robert.

A tko je taj Robert?

Godinama se kao jedan od "sumnjivaca" spominje Robert Del Naja, javnosti poznat kao osnivač benda Massive Attack..

On i Goldie poznaju se godinama, a radili su u istom krugu grafitera tijekom 1980-ih u Velikoj Britaniji.

Jedan od razloga zašto se posumnjalo na Del Naju jest činjenica da su se Banksyjevi murali pojavljivali na mjestima na kojima je nastupao Massive Attack. Čak je i Banksy svojedobno izjavio da mu je glazba Massive Attacka velika inspiracija.

Del Naja je oduvijek demantirao da je on Banksy.

"Glasine o mom tajnom identitetu su pretjerane. Bila bi to odlična priča, ali nažalost nije istinita", rekao je za Daily Mail.

Možda je Goldie samo čuo glasine i zaključio da je to on ili je naprosto želio privući pažnju. A možda jednostavno zna istinu. Po svemu sudeći, ni on neće svijetu dati odgovor na pitanje tko je zaista Banksy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara