Barack Obama osvaja Hollywood

BARACKU OBAMI, demokratskom senatoru iz Illinoisa koji se u posljednje vrijeme smatra najvećom preprekom Hillary Clinton prema njenom putu za Bijelu kuću, mnogi pripisuju neiskustvo, ali ih je "rock zvijezda" američke politike odlučila razuvjeriti podrškom koja mu dolazi iz Hollywooda.

Obama je, naime, prema pisanju "New York Daily Newsa", svoju glavnu konkurenticu za mjesto predsjedničkog kandidata odlučio napasti upravo u jednom od njenih najznačajnijih uporišta, odnosno u gradu gdje se pada na koljena na spomen Clintonovog imena.

Demokratski senator je naime nedavno isposlovao da se u veljači u Hollywoodu - upravo u vrijeme kada se najžešće lobira za "Oscare" - organizira gala-večer na kojoj će se prikupljati donacije za kampanju, a iza koje stoji Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih i najutjecajnijih holivudskih agenata. Emanuel je, inače, brat Rahma Emanuela, demokratskog kongresnika koji je vodio pobjedničku kampanju na jesenskim izborima za Kongres.

Još je važnija vijest da se među pristaše Baracka Obame svrstao i David Geffen, jedan od vodećih holivudskih filmskih i glazbenih producenata, a špekulira se da bi sa sobom mogao povući i svog bliskog prijatelja Stevena Spielberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao čvrsti saveznik i pristaša Baracka Obame u predsjedničkoj kampanji se nedavno izjasnio i George Clooney, koji je već duže vremena blizak prijatelj sa senatorom.

Mnogi Obaminu popularnost u Hollywoodu tumače i time da se karizmatski senator iz Illinoisa postavio manje kao profesionalni političar, a više kao medijska zvijezda, te stoga mnoga holivudska slavna imena s njim pronalaze daleko više zajedničkih crta nego s hladnom i ukočenom Hillary Clinton.

D.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara