Barbara Nola: Oscari su predvidljivi, već svi znamo tko će trijumfirati

Barbara Nola: Oscari su predvidljivi, već svi znamo tko će trijumfirati

Tekst: B. Marinović
Foto: Ring Multimedia, Index


DANAS su objavljene nominacije za 82. po redu dodjelu Oscara, najprestižnije nagrade u filmskom svijetu. Kako bi se ponašali da im se uruči zlatni kipić, što bi rekli, a što misle o nominiranim filmovima, za Index su otkrili poznati hrvatski glumci. Frano Lasić rekao nam je da nije gledao ni jedan od filmova nominiranih za Oscara, a kad bi dobio kipić, reagirao bi kao i svi. "Zahvalio bih se svima i odnio kipić kući", kratak je bio Lasić.

"District 9 je krasan film, na odličan način prikazuje probleme rasizma i nacionalizma"

Nešto rječitiji bio je njegov kolega Damir Markovina, koji nam je otkrio da je "Avatar" pogledao dva puta. "'Avatar' je pun tehnoloških inovacija i zato je toliko atraktivan, gledao sam ga dva puta i film zaista zaslužuje nominaciju, mada se meni ipak više sviđa film 'District 9'. To je jedan krasan film, koji je na odličan način portretirao probleme rasizma i nacionalizma. Po meni, puno kvalitetniji film od 'Avatara'".

"Posebno bih izrazio zahvalnost publici koja je došla i pogledala film"

"'Nemilosrdni gadovi' Quentina Tarantina, također je fantastičan film, no ipak volim neke njegove starije uratke. Uostalom, teško je nadmašiti 'Pakleni šund' i 'Jackie Brown'", rekao nam je simpatični glumac. Kad bi dobio Oscara, ne zna što bi rekao. "Bilo bi dobro ako bih uopće progovorio. Zahvalio bih svim ljudima koji su bili oko mene, pomogli mi u radu, a posebno bih izrazio zahvalnost publici koja je došla i pogledala film te još uvijek cijeni tu vrstu umjetnosti", nastavio je Markovina.

"'Avatar' je apsolutno remek-djelo koje označava novo doba u filmskoj umjetnosti"

I dok Damira Cameronov "Avatar" i nije previše oduševio, glumica Kristina Krepela bila je puna riječi hvale za taj film. "To je nešto apsolutno čudesno, pravo jedno remek-djelo. Film je revolucionaran i mislim da će u tom smislu označiti jedno novo doba u povijesti filmske umjetnosti. Zaslužuje sve nominacije, pa tako i sve Oscare koje će dobiti, iako ne bih mogla predvidjeti hoće li trijumfirati, to je jako teško reći", otkrila nam je lijepa glumica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'The Hurt Locker' je jedna jako moćna, fantastična priča"

Oduševljena je i filmom Cameronove bivše supruge Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker". "To je jedna jako moćna priča, fantastično napravljena, zaista dira svakog tko pogleda film". Tarantino joj je simpatičan te uvijek, kaže, voli pogledati njegov film.

"Oscari su predvidljivi, svi već znamo da će trijumfirati 'Avatar'"

Glumica Barbara Nola nije pogledala nominirane filmove, no razočarana je, kaže, činjenicom da film Guya Ritchieja "Sherlock Holmes" nije nominiran. "Ma meni su ti Oscari dosta predvidljivi. Svi već znamo da će trijumfirati 'Avatar'. Meni je smiješna činjenica da je Kevin Costner ikad dobio Oscara, tako da cijelom dodjelom nisam oduševljena. Filmovi bi trebali prestati biti samo zabava za tinejdžere", otkrila nam je Barbara.

"Kad bih dobio Oscara, vjerojatno bih imao tremu i rasplakao se"

Za kraj, razgovarali smo s Lukom Bulićem. "'Avatar' je fantastičan, Cameron si je stvarno dao vremena i napravio pravi spektakl. S druge strane 'Nemilosrdni gadovi' su prizemljeniji i taj mi je humor bliži. Oba su dobra i koji god dobije Oscara, bit će zasluženo", rekao nam je Luka i nadodao da bi želio dobiti Oscara za originalnu pjesmu na filmu, a zahvalio bi se Bogu, obitelji, prijateljima i svima koji su mu pomogli i sudjelovali u njegovoj karijeri. "Vrlo vjerojatno bih bio pod tolikim šokom da bi se rasplakao i imao tremu", zaključio je Luka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara