Beograd: Belgijanci truse šljivovicu, Kraljevima imidž "djedica Eurosonga"

POLAKO i sigurno u srpsku su se prijestolnicu počeli slijevati natjecatelji ovogodišnjeg Eurosonga koji s nestrpljenjem čekaju 20. svibnja kad će biti prva, te 22. svibnja kad će biti druga polufinalna večer. Naši predstavnici Kraljevi ulice i 75 Cents danas su u beogradskoj Areni imali prvu probu, a prethodno su na pressici nasmijavali novinare koji su posebno bili oduševljeni 75-godišnjim "reperom" Lacijem.

Naime, Laci je po ulasku u dvoranu demonstrirao svoje znanje ruskog jezika otpjevavši uvodni dio pjesme na ruskom, dok je austrijskom novinaru odgovarao na njemačkom što je nasmijalo cijelu salu jer je u jednom trenutku rekao da se ne može sjetiti svoje prve eurovizijske uspomene "jer mu je ipak 75 godina stoga su mu neke svjećice 'kaputt'"(pregorjele).

Nakon te šale ga je norveški novinar prozvao "najcool reperom na svijetu", međutim, složit će se mnogi kako je najbolji Lacijev nadimak kojem su ga novinari krstili - "Djedica Eurosonga".

Čini se kako niti sami Beograđani nisu znali u kakvom gradu žive sve dok nisu pristigli silni stranci i divili se svemu onom što srpski metropolitani uzimaju zdravo za gotovo. No, predstavnici Rumunjske Niko i Vlad Mirita u ponedjeljak su bili prvi put u obilasku Beograda i zblamirali se kao nitko do sada je su "padali u nesvijest" diveći se srušenim građevinama za koje su, tek kad su saznali da potječu iz doba raspada Jugoslavije i ratovanja sa susjedima, rekli kako su "ipak malo manje super".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanci se "ubijaju" u šljivovici i kumuju krokodilu

Najviše pažnje privlači predstavnica Nizozemske Hind koja svakodnevno već danima krstari Beogradom u svom minibusu u bojama Nizozemske, dok se njezini susjedi Belgijanci "ubijaju" u šljivovici zbog čega njihovi ljudi jamraju "kako ih jedva sve polove u slučaju nekog neplaniranog događaja". Ne zna se je li ih tad "uzela šljiva", ali Belgijanci su jučer kumovali jednom 15-godišnjem krokodilu u Zoološkom vrtu koji je dobio ime Julisi po njihovoj pjesmi "O Julissi" s kojom će se za koji dan predstaviti Europi. Osim imena krokodilu, belgijska je delegacija je donirala određenu svotu novca za novog stanovnika vrta, a Vuk Bojović, direktor beogradskog Zoološkog vrta, tom je prilikom skoro zaplakao. Da je balkanska ljepotica neodoljiva vrlo dobro znaju i turski mladići koji u glavnom gradu Srbije imaju posebnu misiju - upoznavanje mladih Srpkinja!

Lana Vukičević
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara