Big Brother Matko na izbornoj listi desničarske koalicije

MATKO OKMAŽIĆ, stanar BB kuće i jedan od najvećih favorita za pobjedu u reality showu koji se ovoga tjedna približava kraju, bio je 2001. godine na zajedničkoj listi HKDU-a i HIP-a (Hrvatskog bloka).

Na izborima 2001. godine, Matko je bio na listi Gradskog vijeća grada Omiša splitsko-dalmatinske županije u koaliciji Hrvatske kršćansko demokratske unije i Hrvatskog bloka kao 14. kandidat od njih 19-ero.

Na Izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, njegova je lista, čiji je nositelj bio Petar Ćurlin osvojila dva mjesta u Gradskom vijeću grada Omiša (dobili od 7.536 glasova 641).

Kako je Matkova popularnost u međuvremena porasla, vjerojatno bi, da se izbori održavaju ovih dana, njegova lista dobila višestruko više glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Omišanin Matko je za vrijeme boravka u Big Brother kući pažnju javnosti privukao napisavši na kutiji parolu "Za dom". Omišanin je osim te parole vrlo jasno napisao i ime tada odbjeglog generala Ante Gotovine. Na RTL-u su tada kazali kako se ograđuju od političkih stavova kandidata, te taj detalj nije bio emitiran.

Nakon toga, Matko je s Ivanom zapjevao pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" koja veliča ubijanje Srba u ustaškim logorima u Drugom svjetskom ratu, zbog čega je bio pred diskvalifikacijom iz showa.

Matko je "dogurao" do finala kao jedan od najvećih favorita za osvajanje milijunskog iznosa, a nakon izlaska iz kuće možda se, za razliku od ostalih natjecatelja koji žele postati voditelji, posveti političkoj karijeri.

(Screenshot: Big Brother)
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara