Bijelo Dugme 21. lipnja na maksimirskom stadionu?

NAJPOPULARNIJA rock skupina bivše Jugoslavije 21. lipnja održat će koncert u Zagrebu u sklopu trodijelne turneje koja, osim glavnog grada Hrvatske, obuhvaća još Sarajevo i Beograd.

Kako saznaje Večernji list, okosnicu ponovno okupljenog Bijelog Dugmeta činit će Goran Bregović, Željko Bebek, Zoran Redžić i Vlado Pravdić. Od originalne postave će nedostajati samo pokojni Ipe Ivandić kojeg će zamijeniti Dragan Điđi Jankelić i Milić Vukašinović. Kao gosti će biti pozvani i svi koji su povremeno bili članovi benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasine o ponovnom okupljanju Bijelog Dugmeta širile su se prostorom bivše Jugoslavije već mjesecima, a kao njihov izvor identificiran je bivši menadžer grupe Rak Marić. Upravo je on glavni organizator ove trodijelne turneje, a organizaciju zagrebačkog koncerta povjerio je Vladimiru Mihaljeku Mihi, koji je Bijelo dugme, nakon što ih je odbio Diskoton, doveo u tadašnji Jugoton.

Za razliku od datuma, mjesto održavanja koncerta još se sa sigurnošću ne zna. Ovih dana se pregovara s Dinamom jer je želja Gorana Bregovića da se koncert održi upravo na Maksimiru. U slučaju da ti pregovori propadnu, u obzir dolaze zagrebački Hipodrom i Cmrok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara