Bik Mićko završio iza zatvorskih rešetaka

U NOVOSADSKOM zatvoru boravi neobični stanovnik. Riječ je o biku imenom Mićko koji, zapravo, ništa loše nije učinio.

Nesretni je bik težak 1.5 tone nazočio obračunu svog vlasnika Hamdije Đurića sa susjedom Hasimom Hajdinijem zbog trave u novosadskom naselju Adice gdje inače žive, izvještava ''Kurir''.

Đurić je u pritvoru od 21. srpnja zato što je nožem ubo Hajdinija, a prije dva dana doveden mu je i bik jer se o njemu nema tko brinuti. Svojim boravkom u zatvoru Mićko se spasio od sigurnog odlaska u klaonicu, a iza rešetaka će ostati sve dok mu nadležni u gradskoj upravi ne pronađu trajni smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Mićka neće napraviti kobasice Za njegovu su se sudbinu pobrinuli zaštitari životinja koji su uspjeli dobiti dozvolu da se nesretni bik smjesti u farmu Okružnog zatvora.

"Bik je smješten u privrednoj jedinici zatvora u okviru koje je i farma.Dovezla ga je komunalna inspekcija po nalogu gradskih vlasti budući da životinja nije više mogla boraviti u drvarnici pokraj kuće pritvorenog Hamdije. Bez obzira na sve, ne namjeravamo životinju poslati u klaonicu", izjavila je Gordana Mitrović, načelnica općih poslova u novosadskom zatvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara