Bili smo na otvorenju Adventa u Zagrebu. Svi posjetitelji su govorili istu stvar

Bili smo na otvorenju Adventa u Zagrebu. Svi posjetitelji su govorili istu stvar
Video: Sanja Padjen/Index

BALETOM "Orašar" u Ledenom parku na Tomislavcu i sada već tradicionalnim paljenjem lampica na Zrinjevcu otvoren je ovogodišnji Advent u Zagrebu.

Program je privukao velik broj Zagrepčana, ali i posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske, a mi smo provjerili kakvi su njihovi dojmovi. Snimili smo i neke od najljepših prizora s otvorenja Adventa, a što su nam posjetitelji ispričali i kako je sinoć izgledao centar Zagreba, pogledajte u videu.

Inače, adventski program odvijat će se na Europskom trgu, kod HNK, u kinu Tuškanac, Oktogonu, na Trgu bana Jelačića, gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu, u Maksimiru i ZOO-u te drugim lokacijama.

"Lajtmotiv je Orašar pa će na lokacijama Donjeg grada biti postavljene skulpture Orašara. Prigodno ćemo okititi dva božićna drvca, jedno na Trgu bana Jelačića, a drugo na Trgu svetog Marka. Druga odrednica zagrebačkog Adventa su ekologija i održivost pa mi je drago da su se organizatori na lokacijama pridružili akciji koju smo pokrenuli i smanjili upotrebu plastike. Ove godine će papir zamijeniti plastiku", rekla je direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

U Oktogonu se ove godine održavaju pop-up koncerti, a novost je i Advent pod lanternom, odnosno zborovi koji će pratiti nažigače koji pale plinske lampe na Gornjem gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara