Bill Gates u kokošinjcu: "Pilići mogu promijeniti svijet"

Bill Gates u kokošinjcu: "Pilići mogu promijeniti svijet"

Screenshot: Youtube

NEPROFITNA organizacija Heifer International koja se bori protiv gladi i siromaštva nedavno je pokrenula inicijativu Coop Dreams koju je prepoznao i podupro Bill Gates.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, unatoč stavu Mr. Burnsa iz Simpsona, sve je samo ne stereotipni bogataš. Naime, Inicijativi Heifera pridružio se donirajući 100 tisuća pilića, a najavio je i nastavak sličnih akcija.

"Pilići su prava ekonomska prilika, nema investicije koja ima toliko povrat", rekao je milijarder i filantropist.

"U roku godinu dana, farmeri mogu imati stotine kokoši koja nose jaja. Mogu ih jesti, prodavati jaja, prodavati kokoši... Farmer koji uzgoji 250 pilića godišnje može zaraditi 1250 dolara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zapadnoj Africi gdje inicijativa ponajviše djeluje to je ozbiljan novac. Tek 5% kućanstva trenutno posjeduje piliće, a Gatesova ideja je dignuti taj broj do 30%.

Participanti u programu "Coop dreams" dobiju startni paket koji uključuje pijetla i nekoliko kokoši, a dužni su prvi izdanak donirati obiteljima u potrebi. Na taj način, "bogatstvo" se distribuira dalje.

Ekstremno siromaštvo u svijetu je veliki problem bez jednostavnog rješenja. No, Bill Gates i pilići malen su, ali siguran korak u dobrom smjeru. 

 

Why are chickens known as “the ATM of the poor”? Visit the link in my profile to find out.

Fotografiju objavljuje Melinda Gates (@melindafrenchgates)


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara