Bio je najomiljeniji lik u djetinjstvu Jugoslavena, a onda je pokazao pravo lice

Bio je najomiljeniji lik u djetinjstvu Jugoslavena, a onda je pokazao pravo lice
Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan, 28. studenog, 1974. godine s emitiranjem na jugoslavenskoj televiziji je počela emisija Kocka, kocka, kockica, koja je obilježila djetinjstvo svima koji su odrastali u Jugi. Glumac Branko Milićević odmah je po početku emitiranja zaradio nadimak Branko Kockica koji nosi i danas, a bio je i zauvijek ostao junak djetinjstva s malih ekrana.

Edukativna emisija s poznatom uvodnom pjesmom U svijetu postoji jedno carstvo emitirala se punih 20 godina. Svaka emisija je bila priča za sebe, budući da su nas Branko i Tatatatirci učili o svijetu oko nas, ali i o svim životnim stvarima, koje su objašnjavali na najbolji mogući način. Branko Kockica i njegovi mali prijatelji su nam objašnjavali zašto je važno raditi neke stvari, primjerice prati zube i jesti povrće.

Branko Kockica ostao je junak iz djetinjstva svima koji nisu pročitali ispovijest novinarke magazina Lola koja ga je intervjuirala odnosno pokušala intervjuirati 2016. godine na međunarodnom Dječjem festivalu kazališta u Banjoj Luci. Novinarka ga je pitala je li danas teže nasmijati djecu jer im je dostupno puno medija, a Branko Kockica je pokazao svoje pravo lice.

Ovako je to izgledalo.

"Čuveni Kockica zaurla 'Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu reći je li lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmijavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam ispitivao. Što da ti na to odgovorim, u pič… materinu'", započela je ispovijest novinarka.

"Kolegica krajnje profesionalno nastavlja o obrazovnom programu onda i sada. Kockica i dalje, preobražen u neki gadan lik, drsko odgovara: 'Ne znam, neću odgovoriti. Morao bih napasti vlast, a ja sam Vladin službenik. Eto, neka ti odgovor bude da ne znam. Odgovori ti meni. Što bi mi odgovorila na tu glupost? Zaista nemam vremena. Mene je dolazak na ovaj festival unakazio.' Okreće se prema meni i kaže: 'Pošalji pitanja na mail. Ne znam kad ću odgovoriti. Mene jedan Nedeljnik jebe. Znaš li to što je Nedeljnik? Oni me dvije godine čekaju za intervju. Ali tebi ću odgovoriti jer si iz Republike Srpske, a ja imam poseban osjećaj prema Srbima.' I nestade. Negdje na sceni", napisala je i stotinama tisuća djece dokazala da Branko Kockica ipak samo dobro glumi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara