Bivša Miss Hrvatske napala molitelje: "Tko im daje pravo provoditi teror?"

Bivša Miss Hrvatske napala molitelje: "Tko im daje pravo provoditi teror?"
Foto: Facebook

BIVŠA Miss Hrvatske Katarina Prnjak oštro je osudila molitelje koji su se ponovno počeli okupljati ispred bolnica. U srijedu je ponovno počela akcija 40 dana za život u kojoj se molitelji okupljaju ispred bolnica i teroriziraju žene koje su odlučile napraviti abortus. Katarini Prnjak nije jasno zašto nitko ne reagira na teror koji se vrši nad ženama koje koriste zakonsko pravo na abortus.

"Kad misliš da ne može gore,pojave se molitelji! Kao što već znamo, novi zakon o pobačaju nije donesen, a jasno je i zašto.  Pa da, delikatno se dirati u te visokorizične teme jer će ti Crkva, razno razne udruge, "markićke", "jezerinci" i slični visjeti za vratom, a isto tako i njihovi glasovi na skorašnjim izborima biti upitni pa je onda najbolje sve to skupa odgoditi za neka bolja vremena", započela je misica.

"Na neodgovornost vladajućih smo već navikli, ali se sada nažalost navikavamo i na ove moraliste, takozvane molitelje koji će narednih 40 dana, (počevši od jučer pa sve do Uskrsa) terorizirati nesretne žene koje se odluče na pobačaj kao da im već nije dovoljno teško pa su oni tu da situaciju dodatno zakompliciraju. 
Ideja da se mole za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja poprilično je morbidna, jer osim što mole, nerijetko imaju transparente, a da stvar bude gora prošlogodišnja im je praksa javno objavljivati imena i dodatno stigmatizirati žene. Uz to im je dobru uvertiru nedavno napravio umirovljeni biskup Juraj Jezerinac sa izjavom da se od pobačene djece rade najskuplji parfemi. I tu opet nitko ne reagira", napisala je Katarina.

"Tko su ti molitelji da im se daje za pravo provoditi teror i nametati svoje stavove vršeći izravan pritisak nad svojim neistomišljenicima? Kako je moguće da mogu nesmetano stajati ispred bolnica, a da nitko ne reagira?
Nažalost, postoje oni i u drugim zemljama, ali barem moraju biti 150 metara dalje od bolnice što podrazumijeva da ne mogu kao kod nas doći do informacija točnih termina izvedbe zahvata. Nameće se tu još jako puno pitanja, ali kao po dobrom starom običaju, suvislih odgovora nema, a komentar ministra zdravstva "molite i vi malo" još jednom pokazuje u kakvom Apsurdistanu živimo", zaključila je misica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara