Bivša Miss Venezuele izgubila bitku s rakom: Umrla s 28 godina, iza nje ostala malena kći

Foto: Out of Focus/Roberto Mata

BIVŠA Miss Venezuela Eva Ekvall izgubila je dugu bitku s rakom dojke. Lijepa 28-godišnja Eva preminula je u Houstonu u Texasu, javila je TV kuća Globovision iz Venezuele. Prije smrti, Eva je uspjela napisati kroniku svoje borbe s opakom bolešću te je izdati u knjizi "Out of Focus". "Nažalost, rak je imao posljednju riječ. Eva je pokazala nevjerojatnu hrabrost i smirenost tijekom borbe", rekao je pisac Leonardo Padron medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebala sam znati da će se to dogoditi. Teta mi je umrla od raka dojke, kao i baka"

Eva je diplomirala novinarstvo, a osim modelingom, bavila se i pisanjem te glumom. U svojoj knjizi o borbi s rakom mnoge je šokirala fotografijama nakon kemoterapija. "Fotografije su bile šokantne, nitko me ranije nije vidio ćelavu i bez šminke", rekla je bivša misica. Bolest joj je dijagnosticirana u veljači prošle godine, nakon što je rodila kćer, a Eva se nakon dijagnoze naljutila: "Trebala sam znati da će se to dogoditi. Teta mi je umrla od raka dojke, kao i baka. A ja sam samo pustila da vrijeme prolazi".

"Kad su mi grudi postale bolesne, nisam ih više željela, nisu mi više bile drage"

Nakon kemoterapije i mastektomije, Eva je o svojoj bolesti otvoreno progovarala te je postala promicateljica svjesnosti o opasnostima od raka dojke. "Postoji veliki tabu oko toga. U ovoj zemlji ljudi svakodnevno odlaze na plastične operacije grudi, pa mi nije jasno kako je rak dojke toliki problem, budući da se sise pokazuju na svakom koraku. Kad sam se razboljela, kad su mi grudi postale bolesne, nisam ih više željela, nisu mi više bile drage. Mastektomija nije nešto što sam planirala doživjeti u životu ili što sam željela, ali imala sam toliko sreće da sam mogla ići na rekonstrukciju", rekla je Eva, koju je do samog kraja borbe s rakom podržavao suprug John Fabio Bermudez, kao i cijela njezina obitelj. Dok je zbog liječenja gubila kosu i kilograme, Eva je nastavila rad na televiziji te je i dalje vodila emisiju. "Nije mi bilo stalo do toga kako izgledam, iako sam ispočetka brinula zbog izgleda jer mi je važan za posao. No, kad imaš rak, nitko od tebe ne može očekivati da budeš lijep", rekla je Eva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara