BMW: Ovo je tek početak

UBRZANI ritam lansiranja BMW-ovih noviteta i praktično je potvrdio velike planove tvrtke da u naredne četiri godine poveća prodaju bar za trećinu. Serija 1 u coupe i cabrio izdanju tek je početak. Uskoro dolaze terenski X modeli i još štošta zanimljivog.

BMW je tijekom prošle godine ostvario prodaju od 1,37 milijuna primjeraka. Ta brojka bi se do 2012. godine trebala popeti na bar 1,8 milijuna, i to uz zadržavanje prepoznatljive tradicije tvrtke. Dakle, BMW neće krenuti putem nekih svojih konkurenata, već će ostati dosljedan sportskom imidžu, naglašenoj kvaliteti i uvijek zadovoljavajućoj dozi luksuza. Nema kompromisa, iako bi dojam mogla pokvariti glasina kako BMW još uvijek nije odlučio hoće li se upustiti u razvoj novog ulaznog modela s prednjim (!!!) pogonom.

Već je studija imena X6 predstavljena u Frankfurtu najavila kakav će oblik poprimiti BMW-ove novosti. Dakle, radi se o novoj koncepciji crossover vozila, boje rečeno coupe-terenca. Zadržavanje sportskih karakteristika obavezno je i na terenskom vozilu, pa makar zbog takve siluete stradao i komfor. Nakon modela X6 uslijedit će nova generacija modela X3, pa čak i maleni X1 - sveukupno se radi o tucetu noviteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serije 5 i 7 već su zacrtane planom pomlađivanja, a nagađa se da će na zatezanje bora ići i M5- Potonji bi se na scenu trebao vratiti opet s V10 motorom, ali ovaj put turbinski potpomognutim. U pitanju je preko 600 KS.  O ostalim novitetima ne treba niti razmišljati. Reći ćemo samo kako ni Mini nije izuzet iz velikih planova. SUV model je gotovo pa siguran.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara