Bolje od G-točke: Stimulacija ove zone dovodi žene do nazaboravnih orgazama

Bolje od G-točke: Stimulacija ove zone dovodi žene do nazaboravnih orgazama
Foto: Instagram

TALIJANSKI znanstvenici tvrde da ne postoji samo jedna točka koja služi kao magični okidač za žensko zadovoljstvo, već da se radi o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko organa, piše Mens Health.

Istraživači su tu zonu nazvali klitouretovaginalnim kompleksom (CUV) koji uključuje: prednji dio vaginalne stijenke, mokraćovod, parauretralne žlijezde i unutarnji "korijen" klitorisa.

Stimulacija ovog područja bi trebala ženi pružiti veliko zadovoljstvo, ali i dovesti do vaginalnih orgazama koje opisuju kao "dugotrajnije iskustvo koje šalje valove zadovoljstva kroz cijelo tijelo". 

"Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija vanjskih dijelova klitorisa potiče cirkulaciju krvi samo u klitorisu, dok unutarnja stimulacija tijekom penetracije može potaknuti cirkulaciju u cijelom području CUV-a", objasnio je dr. Emmanuel Jannini, autor istraživanja. 

Umjesto fokusiranja na jednu malu točku, dr. Jannini savjetuje da se usmjerite na prednju stijenku vagine. To je najlakše postići kroz pseći položaj ili položaj u kojem je žena gore, ali također može varirati od žene do žene. 

Također je objasnio da u tome pomažu i prsti. Ovo područje se stimulira umetanjem jednog ili dva prsta u vaginu, dlana okrenutog prema gore. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara