"Bolje Tajči nego cajke s istoka"

Foto: Youtube, Index

DANAS je Lupa promocija poslala poziv na press konferenciju, na kojoj bi se, prema svemu sudeći, mogao najaviti nastup nekadašnje najveće jugoslavenske pop zvijezde Tatjane Matejaš Tajči. Nekadašnja teen senzacija, danas je Tatiana Cameron, boravi u SAD-u i pjeva po tamošnjim crkvama duhovnu glazbu. Osim u glazbi, Tatjana uživa i u skladnom obiteljskom životu sa svojim sinovima i suprugom. Osim misteriozne Lupe, dolazak u Zagreb najavila je i sama Tajči na svom Facebook profilu. U jednom komentaru napisala je kako u Zagreb stiže 14. veljače, na Valentinovo. Malo tko ne zna hit "Hajde da ludujemo", a svi se sjećaju i njezine legendarne narančaste haljinice. Ipak, domaća glazbena scena podijeljena je što se tiče odlaska na koncert spomenute Tajči.

Maja Šuput: Ne znam bih li išla na Tajčin koncert jer ne znam što izvodi

"Slušala sam Tajči kao mala, naravno, kao i svaka djevojčica. Bila je jako popularna i svi su je slušali. Znala sam cijelu njezinu kazetu napamet, onu koja je bila jako popularna. Ne znam bih li išla na njezin koncert jer ne znam što sad izvodi. Tada sam išla, a sada ne znam, nisam baš upućena u njezinu glazbenu karijeru", otkrila nam je Maja Šuput.

Lana Jurčević: Imala sam sreću i upoznala Tajči, bio je to totalni doživljaj

Euforična oko njezinog dolaska bila je Lana Jurčević. "Dok sam bila klinka Tajči mi je bila pojam u svakom smislu. Moja tetka je tada radila njezinu kostimografiju pa sam imala sreću da sam je upoznala u to vrijeme. Tada mi je to bio potpuni doživljaj. Tetka joj je radila onu legendarnu narančastu haljinu. Obožavala sam Tajči, ako postoji mogućnost da napravi koncert, super, iako mislim da se jako od svega odmaknula. Na kraju krajeva, zbog svega je otišla u Ameriku. Ne znam njezine privatne razloge za to, ali sigurno je da je napravila jednu veliku prekretnicu i time dokazala da je apsolutno velika jer otići u trenutku najveće slave je zaista velika stvar. U svakom slučaju, bolje otići dok ti publika pljeska, nego kad to prestane. Ukoliko bude na koncertu pjevala ove stare stvari, ili možda ove nove, kojima se sada posvetila, nije bitno, ja ću biti u prvom redu u svakom slučaju", rekla je lijepa Lana. Pjevačica je istaknula pjesme "Dvije zvjezdice" i "Hajde da ludujemo" kao svoje omiljene i posebne.

Davor Gobac: Neka svira, njezin koncert ne bih posjetio jer nisam obožavatelj tog žanra

Davor Gobac nije bio pretjerano oduševljen idejom o Tajčinom koncertu, jer ne sluša takvu glazbu. "Neka svira žena, njezin koncert ne bih posjetio jer nisam ljubitelj tog žanra muzike", kratko je odgovorio Gobac.

Ivana Husar: Jako sam dobra prijateljica sa njezinom sestrom pa je kod mene malo drugačija pozicija

Ivana Husar je, s druge strane, također oduševljena idejom o dolasku legendarne Tajči. "Slušala sam je, i vrlo rado bih posjetila njezin koncert. Koliko toliko sam upućena u ono što radi u Americi i meni se to jako sviđa. Kao mala sam je također voljela, veliki fan sam bila. Bila sam u posebnoj poziciji jer je Tajči bila povezana sa `Zvjezdicama`, a i jako sam dobra prijateljica s njezinom sestrom pa je kod mene to malo drugačije", otkrila nam je simpatična Ivana.

Neda Parmać: Svatko zarađuje za kruh kako misli da je najbolje, pa zašto ne bi i Tajči pokupila šlag

Neda Parmać, s druge strane, nije toliko oduševljena idejom da će Tajči nastupati. "Bila sam relativno mlada u vrijeme kad je Tajči harala i nisam baš pala pod utjecaj njezine muzike. Mislim, `Hajde da ludujemo` znamo svi. Ne znam, svatko zarađuje za kruh kako misli da je najbolje, pa zašto da i Tajči ne pokupi šlag ako može. Nažalost, ne bih otišla na njezin koncert jer nisam slušala njezine pjesme pa nemam želje", rekla nam je Neda.

Vlatka Pokos: Vjerujem da je jako puno naučila kroz ove godine i sigurno bi donijela dašak novog, u svakom slučaju mi je to draže nego cajke s istoka

Vlatka Pokos smatra da je to odlično te bi njezin koncert posjetila. "Znam Tajči površno, ali vrlo mi je draga. Zašto ne, neka dođe, rado bih otišla na njen koncert, vjerujem da je jako puno naučila kroz ove godine i sigurno bi donijela dašak novog. U svakom slučaju mi je to draže nego cajke s istoka. Pozdravljam Tajči i njezin dolazak u Hrvatsku", rekla nam je Vlatka.

Ida Prester: Ne znam je li Tajči spremna odjenuti u malu narančastu haljinicu i zapjevati "Hajde da ludujemo"

Ida Prester nije ljubiteljica duhovne glazbe pa ne bi posjetila koncert ove velike zvijezde ranih devedesetih. "Išla bih na njezin koncert ako bi pjevala ono što je pjevala nekad. Ja sam već u godinama gdje je `Hajde da ludujemo` već retro, a mislim da bi se dosta nostalgičara uputilo na taj koncert. Ako će imati svoj gospel repertoar, to me ne zanima. Ne znam je li spremna u svojim godinama obući u onu malu narančastu haljinicu i zapjevati `Hajde da ludujemo`", zaključila je Ida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara