Boris Đurđević: Jacques je najbolji pjevač u Hrvata, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu na Dori

Foto: HRT

POBJEDA Darije Kinzer na Dori 2011. iznenadila je mnoge, ponajviše Jacquesa koji nam je prije nekoliko tjedana otkrio da se u početku dvoumio hoće li se okušati u novom formatu Dore, no ipak je pristao sudjelovati. Na kraju je izgubio. Razočarani Jacques danas nije komunicirao s medijima, no obratio se fanovima putem Facebook stranice. "Bok, dragi moji! Nisam dao ni jednu izjavu ni jednom mediju. Obraćam se isključivo vama jer vam se želim od srca zahvaliti na svesrdnoj podršci tijekom cijelog natjecanja i znam da ste razočarani...Sve ostalo moći će se čuti na skorašnjoj press konferenciji na kojoj ću iznijeti cijelu istinu, kao i uvijek...HVALA VAM JOŠ JEDNOM!", stoji na njegovoj službenoj stranici.

"Nadam se da ćemo danas zajedno ostvariti moj dugogodišnji san o odlasku na Eurosong"

Nije poznato točno kada će spomenuta presica biti održana niti što će javnosti reći, no nakon što je sinoć naprasno otišao s pozornice, jasno je da ga je rezultat glasovanja duboko pogodio. O tome koliko se nadao pobjedi govori i njegov Facebook status napisan prije nastupa. "Moja ljubav je glazba, a ljubav je pobjeda snova nad stvarnošću... Nadam se da ćemo danas zajedno ostvariti moj dugogodišnji san o odlasku na Eurosong :) Iza mene je zasigurno najnaporniji tjedan u karijeri, bezbroj proba i intervjua te studijsko snimanje triju novih pjesama na hrvatskom i engleskom. Budite uz mene večeras, čvrsto vjerujem u vašu podršku!", napisao je pjevač.

"Navijao sam za njega od početka, to nisam niti skrivao"

U njegovu pobjedu vjerovao je čak i skladatelj pobjedničke pjesme, Boris Đurđević. "O Jacquesu mislim sve najbolje. On je najbolji pjevač u Hrvata. Navijao sam za njega od početka, to nisam niti skrivao. Poznajem ga, radio sam s njim i mislim da je definitivno bio favorit. Vrhunski je pjevao, ali to nije bilo dovoljno da bi se pobijedilo na Dori", rekao je Boris u razgovoru za Index. Njegovu pjesmu "Lahor", odnosno na engleskom "Break a Leg" u Düsseldorfu će otpjevati mlada Daria Kinzer. "Zadovoljan sam zbog pobjede i zadovoljan sam s Darijom. Mislim da je jako dobro izvela pjesmu", komentirao je skladatelj i član grupe Colonia.

"Daria je simpa djevojka koja dobro pjeva"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Eurosonga, ne postoji formula po kojoj znamo da ćemo ući u finale. Siguran sam da je pjesma dovoljno kvalitetna da ide na Eurosong. Daria je simpa djevojka koja dobro pjeva, ima iskustva u drugim žanrovima, ali vjerujem da će i ovo dobro i profesionalno odraditi", kaže Boris. Novim konceptom Dore načelno je zadovoljan, ali smatra da bi trebao biti širi raspon izvođača te treba žiriju dati veću ulogu. "Koncept je dobar, ima mana i vrlina. Dobar je jer ljudi imaju vremena upoznati pjevače i glasati za njih, imaju favorite i rezultat bi trebao biti bolji nego prije. Na kraju smo dobili dva vrhunska pjevača. Mana je to što je Dora postala natjecanje solista, nema bendova, repera, tamburica i ostalih izvođača koji bi unijeli malo živosti i dinamike. Slažem se s Josipom Lisac kad je rekla da treba autorske skladbe malo ranije uvesti u natjecanje, a ne bi bilo loše i da žiri u svakoj emisiji ima nekakvu odlučujuću riječ, da to nije samo volja naroda, jer to nikad nije dobro", smatra glazbenik.

"Bolje da mi pjesma sliči na nešto, nego ni na što"

Nakon što je njegova skladba pobijedila na Dori, pojavile su se glasine da je pjesma "Lahor" plagijat. Uspoređivali su je s raznim hitovima, a neke je podsjetila na pjesmu "Ledena" Toše Proeskog. Boris to demantira. "Nisam nikad čuo tu pjesmu. To mi je prvi put da mi netko kaže da mu moja pjesma sliči na nešto, na neku drugu pjesmu, ali bolje da sliči na nešto, nego ni na što", kaže nam Boris u šali.

"Jacquesa je teško vokalno nadmašiti u Hrvatskoj, a i šire"

Za Jacquesovom pobjedom žali i Neda Parmać koja je s Feminnemkama sinoć nastupala u emisiji "Idemo na Eurosong". "Daria je kvalitetna pjevačica. Ne bih ulazila u to koliko je dobra ili ne, došla je do pobjede zahvaljujući glasovima ljudi. Međutim, ja sam osobno bila uz Jacquesa iz više razloga. Smatram da je njega vokalno teško nadmašiti u Hrvatskoj, a i šire. Mislim da je ta njegova borba na ovoj Dori bila jedna od težih bitki na takvim natjecanjima. Užasno mi je žao što je izgubio, stvarno sam vjerovala da će nas on predstavljati na Eurosongu", rekla je Neda, no odmah iza toga dodala: "Mi kao grupa podržavamo Dariju i želimo joj sve najbolje u Düsseldorfu".

"Naša pjesma dosta je slična nekim favoriziranim pjesmama, ritam je prepoznatljiv"

Grupa Feminnem je dva puta nastupala na Eurosongu, jednom kao predstavnice BiH, a drugi put su predstavljale Hrvatsku. Unatoč tome što ima dosta iskustva s ovakvog tipa natjecanja, Neda kaže kako je nemoguće predvidjeti kako ćemo proći ove godine. "Tamo se nikad ništa ne zna. Ta naša pjesma dosta je slična nekim favoriziranim pjesmama, ritam je prepoznatljiv i ne vidim zašto ne bi bila uspješna. Od svih izvedbi koje sam čula sinoć, dojmila me se Jacquesova izvedba Pecotića. Vjerovala sam da će ići dalje s tom pjesmom. Publika je to prepoznala, ali žiri nije", komentira Neda. Kaže kako je Darijina prednost što zna njemački, no teško je predvidjeti hoće li joj to pomoći. "Možda će proći dobro, ona je nova osoba na sceni", kaže ona, no na kraju sa žaljenjem dodaje: "Ne mogu biti razočarana s rezultatom glasovanja na Dori. Cura mi se nije zamjerila, ali volim Jacquesa i njegovu muziku. Mislim da je pobjedu zaslužio", zaključuje Neda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara