Boris Novković u finalu Eurosonga

BORIS NOVKOVIĆ uspio se pjesmom "Vukovi umiru sami" plasirati u finale ovogodišnjeg Eurosonga, a Borisa ćemo ponovo čuti u subotu, kad je na rasporedu finale natjecanja za pjesmu Eurovizije.

U polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga prevladavao je etno-štih, uz pomoć kojeg je prošlogodišnja pobjednica Ukrajinka Ruslana, i osvojila publiku širom Europe, barem onu koja prati ovo pomalo zastarjelo natjecanje.

Boris se pjesmom "Vukovi umiru sami" uz pomoć Ladarica u potpunosti uklopio u gorenavedeni stil, pa je sukladno tomu osvojio dovoljan broj telefonskih glasova za plasman u finale.

Ipak, uzme li se u obzir kakvih je pjesama bilo u prvom polufinalu, naša pjesma nam se učinila puno boljom nego kad je onomad pobijedila na Dori, a Novković ju je izveo samouvjereno i profesionalno.

S druge strane, u finale je prošla i blago rečeno bizarna pjesma Norveške, koju izvodi smiješan hair metal bend, tako da plasman u finale zaista ne dokazuje ništa.

Napomenimo za kraj da su se u finale plasirale još Rumunjska, Moldavija, Izrael, Danska, Makedonija, Švicarska, Mađarska, Švicarska i Latvija, dok to nije uspjelo našim susjedima Slovencima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara