Bosanac vidio starca da kupuje lijekove na dug, platio dugove svih umirovljenika

Bosanac vidio starca da kupuje lijekove na dug, platio dugove svih umirovljenika
Foto: 123rf

NEPOZNATI mladić je u bosanskom Maglaju u ljekarni platio dugove umirovljenicima koji su lijekove kupovali na dug, tvrdi Zeničanin Aldin Kajmaković. 

Nakon što je vidio jednog umirovljenika kako pita ljekarnicu može li platiti kad mu stigne mirovina, mladić je spremno ponudio platiti njegov lijek, a zatim zamolio ljekarnicu da mu zbroji dugove svih umirovljenika i sve zajedno platio oko 1500 kuna. 

Dirnut njegovom gestom, Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u ljekarni, sve je objavio na svom Facebooku. 

"Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do mirovine, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako umirovljenicima daje lijekove na veresiju do mirovine, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju umirovljenici. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari.  Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidjeh se zbog njegova dobročinstva", napisao je on. 

Status je u manje od 24 sata dobio preko tri tisuće lajkova, a podijeljen je preko 500 puta. Mnogi su, kao i Aldin, ostali zatečeni dobrotom nepoznatog mladića. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara