Božić uz drage ljude i dobre filmove: Top deset klasika koje ovih dana morate pogledati

Screenshot: Youtube

UGLEDNI britanski časopis Independent izradio je listu najboljih božićnih filmova svih vremena. Ovo blagdansko vrijeme pravi je raj za holivudske hitove i sentimentalne filmove od kojih i najveći kritičari uzimaju maramice i brišu suze. Televizije se muče da bi svojim gledateljima dali što prikladniju ponudu, a mi vam donosimo preporuku onog što svakako trebate pogledati. U toplini doma, zavaljeni na kauču, pogledajte neki od ovih filmova.

"The Snowman"

"The Snowman" je animirana avantura snimljena 1982. godine. Film prati mladog dječaka koji napravi snjegovića, a preko noći isti oživi i odvede ga u magičnu avanturu u kojoj maleni ode na Sjeverni pol i upozna Djeda Božićnjaka.

"Love Actually"

"Love Actually" sjajan je film sa odličnom glumačkom postavom. Hugh Grant, Colin Firth i Keira Knightley samo su neki od glumaca iz ovog britanskog filmskog hita. Paralelne ljubavne priče koje svoj epilog dožive u božićno vrijeme prava su poslastica za sve romantične duše, ali i ljubitelje dobrog britanskog humora.

"The Grinch"

U svakoj obitelji postoji netko tko ne voli Božić, ili se barem takvim predstavlja. Ukoliko i vi imate skeptika oko vas, najbolje se odlučiti na hit "The Grinch", kojeg je utjelovio Jim Carrey. Ukratko se radi o zločestom stvorenju koje želi ukrasti Božić.

"A Muppet Christmas Carol"

"A Muppet Christmas Carol" hit je iz 1992. godine, a u njemu likovi legendarne animirane serije prepričavaju priču o starcu koji se za Božić iskupi za ono što je loše napravio. Priča se zasniva na pripovijesti Charlesa Dickensa. Idealan je za djecu i odrasle, a možete ga gledati poslije obilnog obiteljskog ručka.

"Die Hard"

"Die Hard" klasik je s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi, a prvi nastavak serijala izašao je 1988. godine. Glumac u ovom filmu u blagdansko vrijeme pokušava spriječiti teroriste u njihovim lošim namjerama. Borba i pobjeda dobra nad zlim česta je tema filmova, a u ovo blagdansko vrijeme posebno je aktualna.

"Elf"

"Elf" je još jedan film koji spada u kategoriju "zabave za cijelu obitelj". Will Ferrell utjelovio je vilenjaka koji iz Sjevernog pola otputuje u SAD gdje shvaća da je zapravo čovjek. U New Yorku traži svog oca.

"Miracle On 34 Street"

"Miracle On 34 Street" presladak je film o djevojčici koja ne vjeruje u Djeda Božićnjaka. Šestogodišnja Susan je skeptična, no ubrzo se uvjeri u postojanje Djeda Božićnjaka, a do toga dovede niz čuda.

"Gremlins"

Klasik "Gremlins" snimljen je 1984. godine, a prati dječaka koji kršenjem pravila o svom novom kućnom ljubimcu izazove najezdu slatkih i strašnih gremlina na svoj mali grad.

"Home Alone"

Tko nije gledao "Home Alone", u prijevodu "Sam u kući", taj nije doživio Božić u svom punom smislu. Prvi nastavak ovog filmskog serijala snimljen je 1990. godine, a Macaulay Culkin postao je najslavniji dječak tog vremena.

"It’s A Wonderful Life"

"It’s A Wonderful Life" je film snimljen 1946. godine, a prikazuje frustriranog bogataša kojem anđeo pokazuje kako bi život izgledao da njega nije bilo. Priča Franka Capre o ljubavi u malom gradu u Americi pravi je film ako se želite osjećati bolje za blagdane, a nijedan Božić bez njega nije isti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara