Braća iz jednog od najpopularnijih bendova 90-ih danas uopće ne razgovaraju

Braća iz jednog od najpopularnijih bendova 90-ih danas uopće ne razgovaraju
Foto: Guliver Image/Getty Images

DESET godina nakon dramatičnog raspada benda bivši pjevač Oasisa Liam Gallagher kaže da je njegov odnos s bratom, gitaristom Noelom Gallagherom, lošiji nego ikada. 

 "To s Noelom, vjerojatno je sada najgore", rekao je Liam (46) agenciji dpa u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), s kojim je dpa razgovarao u Londonu, uopće nije želio odgovarati na pitanja o mlađem bratu. 

Bend se raspao kada je Noel odlučio da više ne može raditi s Liamom. Dva brata nerijetko su bila u sukobu tijekom 18-godišnjeg postojanja Oasisa, ali je starijem prekipjelo 28. kolovoza 2009., doslovno nekoliko minuta prije zakazanog izlaska na pozornicu u Parizu.  

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, poput "Don't Look Back In Anger", "Wonderwall", "Supersonic" ili "Stop Crying Your Heart Out", to je značilo i kraj puta za Oasis.  

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog stalnog sukobljavanja dvaju velikih ega.

"Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi", opisao je Noel svoje skladanje. 

"Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Radioheada, važniji od Suedea and Pulpa", kaže Liam. 

Smeta mu što Oasis nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 milijuna albuma diljem svijeta. Svih sedam studijskih albuma postalo je broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi. 

"Definitivno smo imali velike pjesme i definitivno smo imali velike jezičine", sažeo je Liam. 

Obojica su nastavila karijere nakon Oasisa, Liam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom High Flying Birds. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara