Brit Awards: Nagrade za R. Williamsa, Ms. Dynamite i Coldplay

PJEVAČ Robbie Williams i R&B pjevačica Ms. Dynamite te band Coldplay među vodećim su dobitnicima britanskih glazbenih nagrada koje su podijeljene u četvrtak navečer u Londonu.

Dvoje Amerikanaca - rapper Eminem i pjevačica Pink - proglašeni su najboljim međunarodnim muškim i ženskim izvođačima.

Ms. Dynamite, koja se pojavila nedavno i postala jedna od najvećih britanskih glazbenih zvijezda, osvojila je i nagradu kao najbolji urbani izvođač, a skupina Coldplay nagradu za najbolji britanski album ´A Rush of Blood To The Head´. Eminem je dobio nagradu za najbolji međunarodni album ´The Eminem Show´.

Ms. Dynamite je izvela pjesmu Georgea Michaela ´Faith´ s riječima kojima je izrazila protivljenje ratu protiv Iraka.

´Bili smo tamo i prije, u razgovorima o ratu i nasilju. Ne želim gledati djecu kako umiru i zato moram izraziti svoje stajalište´, otpjevala je britanska zvijezda.

Robbie Williams, nekadašnji član vrlo popularnog boy-banda Take That, nije prisustvovao svečanosti dodjele nagrada, ali se zahvalio putem video-snimke. Iskoristio je ovu priliku da svim svojim obožavateljima kaže kako je slobodan nakon nedavnog raskida s Rachel Hunter.

´Želim zahvaliti Brit awards jer mi dopuštaju da iznesem poruku svojeg usamljenog srca´, rekao je Williams.

Bivši član skupine Bee Gees Robin Gibb, jedan od najavljivača, na pozornici je odao počast svojem nedavno preminulom bratu Mauriceu.

Tomu Jonesu je uručena nagrada za ´izniman doprinos glazbi´, a nagradu je posvetio svojim roditeljima nakon što je zahvalio obožavateljima.

´Radim ovo već 38 ili 39 godina. Uživao sam u svakom trenutku nakon svih ovih godina, možete li to vjerovati?´, kazao je Jones.

Drugi dobitnici su Red Hot Chili Peppers, nagrađeni kao najbolji međunarodni band i Norah Jones kao najbolja međunarodna mlada nada.

Skupina Liberty X osvojila je nagradu za singl ´Just A Little´, skupina Blue za najbolju pop pjesmu, ženska skupina Sugababes za najbolju dance pjesmu, a Will Young za najboljeg britanskog mladog umjetnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara