Britanci hoće Williama za kralja

BRITANCI žele princa Williama za novog engleskog monarha, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u tri britanska lista odmah nakon vijesti o vjenčanju princa Charlesa i njegove dugogodišnje pratilje Camille Parker Bowles.

Camilla i Charles uspjeli su u subotu u Windsoru stupiti u brak nakon 35 godina tajne ljubavne veze, što su tabloidi popratili naslovom: "Napokon...!". Camilla je ovim vjenčanjem postala drugi najstariji ženski član kraljevske obitelji, odmah poslije kraljice,

Mnogi vjeruju da će Camilla, koju britanska javnost krivi za raspad prvog Charlesovoog braka s princezom Dianom, na kraju ipak uspjeti zadobiti potporu britanske javnosti, ali da će to biti posebno težak zadatak za nju ako Charles naslijedi britansko prijestolje.

Iako su Britanci vrlo često bili dosta ravnodušni oko sudbine 1.000 godina stare monarhije, istraživanja "Sunday Timesa", "Sunday Telegrapha" i "Sunday Mirrora" pokazala su da su ipak podržali ovo vjenčanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, veliki postotak ispitanika izjavio je kako bi najbolje bilo da William, slika i prilika svoje pokojne majke Diane, naslijedi britansko prijestolje.

Svaki treći ispitanik je izjavio kako misli da bi William bio bolji kraj od svog oca Charlesa, pokazali su rezultati ispitivanja koje je za "Sunday Times" proveo institut YouGov.

"Sunday Mirror" je objavio da se broj pristaša Williama kao engleskog kralja u posljednje tri godine kretao od 34 do 43 posto.

Istraživanje "Sunday Telegrapha" u posljednja tri dana pokazalo je da 42 posto Britanaca želi Williama za kralja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara