Britanski umjetnik živi kao kišna glista

BRITANSKI umjetnik Paul Hurley (25) pokušao je doživjeti osjećaje kišne gliste zbog čega je devet dana, odjeven samo u kupaće gaće i umotan u prozirnu kuhinjsku foliju, ležao u blatnoj jami, a prehranjivao se jedući malo zemlji i grickajući povremeno lišće.

Djeca koja bi prošla pored njega znala bi zastati i upitati ga što tamo radi, ali ne bi dobila odgovor: napokon gliste ne govore, a sve je trebalo djelovati što vjernije prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Projekt koji je završio u nedjelju dio je serije happeninga naslovljenog "Pretvaranje u beskralješnjake", namijenjenog "istraživanju zemlje i prljavštine", rekao je Hurley britanskom listu "The Times". Promjenjivo vrijeme zadnjih dana omogućilo mu je da proživi različite oblike egzistencije kišne gliste, objasnio je Hurley dalje dodavši kako je zbog zaštite očiju nosio ronilačku masku.

Britanski umjetnik već je prikupio iskustva kao puž. Premazan tekućinom koja omogućuje skliskost, dva je sata lizao unutarnju stijenku staklenika. "Roditelji su mi velika potpora jer znaju da je ovo nešto u što vjerujem", rekao je Hurley. Sljedeća faza na njegovu putu prema beskralješnjacima bit će utjelovljenje insekta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara