Britanski znanstvenik osudio vijest o prvom kloniranju čovjeka

BRITANSKI znanstvenik osudio je u petak vijest o rođenju prvog kloniranog čovjeka ocijenivši to znakom ´najnižeg ponora´ u koji će potonuti neki liječnici.

Tvrdnje Raelianaca, francuske sekte sa sjedištem u Kanadi, da je u četvrtak rođena klonirana djevojčica, proširit će svijetom osjećaj ogorčenja i zgražanja, izjavio je britanski stručnjak za etiku kloniranja Patrick Dixon.

Taj je događaj, međutim, opisao ´neizbježnim´, jer je cijeli svijet konačno spoznao da se znanost otela kontroli.

´Znanstvenici se utrkuju tko će prvi klonirati čovjeka, a sve zbog slave, novca ili iz uvjerenja. Ta je vijest neizbježna i idućih mjeseci možemo očekivati nove klonove´, rekao je.

Po njegovim riječima, industrija kloniranja vrijedna je desetke milijuna dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raelinci, koji su preuzeli odgovornost za rođenje prvog ljudskog klona, najavili su kako će neovisnim inspektorima dopustiti da provjere DNA djeteta i njezine 30-godišnje majke.

Dixon upozorava da će život djeteta biti prava noćna mora zbog povećanog rizika od brojnih malformacija, slabog imuniteta, prerane smrti i psihološkog pritiska kojemu će biti izloženo.

Istaknuo je i pitanje djetetova odnosa s ostalim članovima obitelji. ´Kako će se na njezinu osobnost odraziti spoznaja da nije ništa drugo nego kopija neke starije osobe´, upitao je Dixon.

Izrazio je i zabrinutost što je, unatoč činjenici da je rođena izvan Velike Britanije, beba najvjerojatnije začeta zahvaljujući britanskoj tehnologiji, korištenoj u kloniranju ovce Dolly u Škotskoj prije nekoliko godina.

Raelanci, sekta s 55 tisuća sljedbenika širom svijeta, vjeruje da su život na Zemlju donijeli izvanzemaljci doletjevši na letećim tanjurima prije 25 tisuća godina, te da su ljudi stvoreni kloniranjem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara