Bubnjar metal benda preispituje odnos sa Sotonom nakon što je skoro umro od korone

Bubnjar metal benda preispituje odnos sa Sotonom nakon što je skoro umro od korone
Foto: Facebook

POČETKOM veljače thrash metal bendovi iz Kalifornije Death Angel, Exodus i Testament odletjeli su u Kopenhagen kako bi započeli napornu petotjednu turneju nazvanu The Bay Strikes Back.

Sve je išlo po planu do koncerta u Milanu, koji je otkazan jer je Lombardija postala žarište novog koronavirusa. Bendovi su svirali još 10 koncerata u pet različitih zemalja prije nego što je posljednji koncert njihove turneje, u njemačkom Hannoveru, otkazan.

Ali kad su spakirali opremu, zaključali kovčege i prijavili se za povratak u San Francisco, nekolicina glazbenika i neka pomoćna ekipa počeli su sumnjati na to da bolovi i iscrpljenost koju proživljavaju nisu rezultat samo napornog rasporeda putovanja.

"Pred kraj turneje nekoliko momaka se jako razboljelo. I ja sam vjerojatno pokupio to od njih jer sam posljednje tri ili četiri večeri turneje znao da sam zaražen. Osjećao sam se užasno", rekao je bubnjar Death Angela Will Carroll za Decibel. "Znao sam da je koronavirus. Tu i tamo se prehladim, no imao sam temperaturu, bolove i intenzivnu gripu. Nikad se tako ne razbolim."

Njegova zaručnica Leeshawn Navarro kaže kako je čim se vratio legao u krevet i nije se kretao sljedećih pet dana. Kad se probudio, imao je temperaturu 39°C i teško je disao. Odmah je prebačen u bolnicu - iako se toga uopće ne sjeća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Death Angel (@deathangelofficial) on

47-godišnjak je sljedećih 12 dana proveo na intenzivnoj njezi, gdje su ga smjestili u medicinski induciranu komu i zakačili na respirator kako bi mu pomogao disati. Dok je bio u nesvijesti, njegov je um odlučio da bi bilo sjajno vrijeme da ga odvede na neka zaista zastrašujuća mjesta, piše Vice. "Imao sam izvantjelesna iskustva", rekao je.

"Otišao sam u pakao, a Sotona je bila žena i kažnjen sam zbog lijenosti. Bio sam pretilo stvorenje poput Jabbe the Huta. Povraćao sam krv sve dok nisam doživio srčani udar, što je nekako čudno jer imao sam zatajenje srca za vrijeme kome."

"Sjećam se kako sam se uzdignuo iz pakla i lebdio iznad svog tijela, a kad sam stigao na nebo, i ondje je bilo strašno. Bilo je to poput rimske orgije i anđeli su bili strašniji od demona. Vratio sam se na zemlju i bio sam s nekim prijateljima u klubu i nisam znao zašto sam ondje. To je posljednje čega se sjećam prije nego što sam se probudio. 'Jesam li još uvijek u paklu?' bile su moje prve riječi medicinskoj sestri. Samo me ignorirala."

Carroll je otad doznao koliko je ozbiljna bila njegova situacija i da se medicinsko osoblje zabrinulo kako on možda neće preživjeti. Dr. George Horng, pulmolog u bolnici, rekao je da je Carroll bio najteže pogođen bolešću od četvorice pacijenata s koronavirusom koji su se tada liječili u ustanovi.

Carroll je otpušten iz bolnice početkom travnja. U sljedećim tjednima išao je na fizikalnu terapiju, ali i pokušao živjeti zdravijim životnim stilom. Kaže kako je prestao piti žestok alkohol i pušiti travu (iako nema ništa protiv kolača s marihuanom), ali i priznao je kako su se njegovi stavovi oko vjere pomalo promijenili. 

Za Datebook je rekao kako osjeća kao da se uspio djelomično oporaviti zbog molitve prijatelja i obitelji. "I dalje ću slušati sotonistički metal i još uvijek volim Deicide i takve bendove", rekao je. "Što se tiče mog osobnog života i mog iskustva kroz koje sam prošao, mislim da Sotona nije toliko kul koliko sam nekada mislio."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara