Buduću mamu svi sprdaju zbog imena koje želi dati kćerkici

Buduću mamu svi sprdaju zbog imena koje želi dati kćerkici
Foto: Instagram

U HRVATSKOJ i u svijetu posljednjih se godina bilježi porast broja neobičnih imena za bebe zbog kojih roditelje često kritiziraju. Jedna mama Stephanie na Redditu se požalila da je prijatelji kritiziraju zbog sasvim običnog imena koje je odlučila dati nerođenoj kćerkici te je tražila mišljenja korisnika te društvene mreže. Oni su bili podijeljeni, ali joj je sada jasno zašto njezina ekipa unaprijed žali nerođenu djevojčicu.

Stephanie je djevojčici odlučila nadjenuti ime Karen, a njezinu ekipu i dobar dio ekipe na internetu ime asocira na poseban tip žene koja je u međuvremenu postala lik u internetskim memeovima. Karen je, ako njih pitate, iritantna žena specifične frizure, starija od 40 godina, a uvijek je glavni negativni lik u memeovima.

S ekipom koja dijete nikad ne bi nazvala Karen, slaže se i top definicija tog imena u Urban Dictionaryju. Karen opisuju kao sredovječnu ženu s troje djece koja vozi Volva, nosi umjetne nokte i dolazi na vaš posao kako bi tražila onog tko je glavni ili menadžera na info pultu. 

Stephanie nije odustala od imena Karen.

Koje vas hrvatsko ime asocira na ovakvu ženu? Koja je naša verzija imena Karen? Javite nam u komentarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara