Bush ili Kerry? Teško predvidjeti prema prodaji maski za noć vještica

ČINI se da datum održavanja američkih predsjedničkih izbora i Noć vještica nisu slučajno vrlo blizu još od prve pobjede Ronalda Reagana, prodaja gumenih maski za Noć vještica s likovima republikanskih i demokratskih kandidata uvijek je precizno predskazivala idućeg predsjednika.

Prema podacima internet-trgovine Buycostumes.com, za ovogodišnje izbore dosad vodi George W. Bush.

Naime, do četvrtka je 55 posto maski prodanih putem te internet stranice bilo s likom Busha, a 45 posto s likom njegova protivnika Johna Kerryja.

Do sada je prodaja maski bila stopostotno točna i nemamo razloga da vjerujemo da će ova godina biti iznimka, kaže rukovoditelj te internet trgovine Daniel Haight, a s njegovom se anketom slaže i većina istraživanja javnog mnijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Buycostumes.com se prodajom predsjedničkih maski počeo baviti 2000. godine. Te se izborne godine 57 posto prodaje odnosilo na maske George W. Busha, a 43 posto njegovog tadašnjeg takmaca Ala Gorea.

Za prijašnje je izbore Buycostumes.com podatke prikupio od pet različitih proizvođača te 12 trgovina širom Amerike.

No, vlasnik trgovine Joke Shop u gradu Waukesha Jeff Campbell kaže da ukoliko bi to bilo istina, pobjednik na ovim izborima bio bi Richard Nixon, jer je njegova maska godina jedna od najpopularnijih u njegovom dućanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara