Carla Bruni pjeva suprugu: Nicholas je poput prvoklasnog kokaina

PRVA dama Francuske, Carla Bruni-Sarkozy, na svojem novom albumu, prvom koji izdaje nakon vjenčanja s francuskim predsjednikom, pjeva "kako se osjeća kao dijete unatoč tome što ima četrdeset godina i listu od trideset ljubavnika" i "kako je Nicholas Sarkozy poput prvoklasnog kokaina", pokazujući kako osim za modu, ima smisla i za autoironiju.

Album "As If Nothing Happened" svjetlo dana trebao bi ugledati 21. srpnja, kada mu je zakazana službena promocija u Francuskoj, a bivša manekenka i supermodel, koja je hodala s Mickom Jaggerom, Ericom Claptonom, Kevinom Costnerom i multimilijarderom Donaldom Trumpom, te se nekoć izjašnjavala kako je monogamija, u najmanju ruku - dosadna, francuskim novinama Le Figaro dala je mali uvid u ono što fanove i glazbenu kritiku izlaskom ovog albuma očekuje.

Stihove pjesama pisao je otac Carlinog djeteta

"Ti si moja ovisnost, opasnija od afganistanskog heroina, opasnija od kolumbijskog kokaina", stihovi su koje je Carla nedvojbeno posvetila Sarkozyju, iako je pjesma nastala još prije dvije godine, odnosno neposredno prije nego je ljubav između lijepe manekenke i francuskog predsjednika procvjetala. Naslovni singl albuma, "Sinned By Desire", s Carlom je napisao filozof s kojim ima sina, Raphael Enthoven, a kritika s nestrpljenjem iščekuje Carlin novi glazbeni uradak, za koji se svi nadaju da će ponoviti uspjeh  2002. godine izdanog "Someone Told Me", koji je dostigao milijunsku nakladu - u Francuskoj je prodano milijun i dvjesto tisuća primjeraka, van granica Francuske osamsto tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što Carla dotakne, pretvori u zlato"

Međutim, prošli Carlin glazbeni uradak nije pratila zlatna naklada - album "No Promises" prodan je u bijednih osamdeset tisuća primjeraka - ipak, ako je suditi prema tvrdnjama glazbenih kritičara Le Figara, "As If Nothing Happened" bi trebao biti uspješnica. Već je najavljen kao najiščekivaniji glazbeni album u Francuskoj u posljednjih deset godina, na kojem je prva dama Francuske spojila (navodno izrazito uspješno), lake note glazbene uspješnice "Someone Told Me" s autorskim integritetom "No promisesa".

Međutim, ono što je Francuzima, a i samoj Carli još bitnije, jesu nastojanja prve dame da unatoč svojem službenom položaju zadrži svoju osobnost - i jasno, da je kritika, sukladno tome i pohvali. Iako je za Carlu život bez glazbe "pogreška", kako se nedavno sama novinarima izjasnila, prva dama izrazila je i svoju zabrinutost oko mogućeg lošeg odjeka albuma. Međutim, sudeći prema prvim anketama, Carla razloga za zabrinutost nema - šezdeset i četiri posto ispitanika uvjerena je da Carla sve što dotakne pretvori u zlato, te s nestrpljenjem iščekuju izlazak albuma, zakazan za  21. srpnja.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara