Catherina Zeta Jones vraća se korijenima

ENGLESKA glumica koja je osvojila Hollywood i srce Michaela Douglasa s filmskom verzijom musicala "Chicago" mogla bi nadmašiti i "Moulin Rouge" Nicole Kidman.
 
Zeta je još kao jedanaestgodišnja djevojčica pobjedila na plesnom natječaju pa se školovala za balerinu i karijeru počela musicalima na londonskom West Endu od kojih je "42nd Street" postao veliki hit dok je ona imala samo 17 godina.

Put ju je kasnije odveo do popularne televizijske serije "Darling Buds of May" u kojoj je 1991. godine glumila kćer Davida Jasona iz nenadmašnih "Mućki".

Proslavila se u filmovima "The Mask of Zorro", "Entrapment" i "Traffic" za koji je nominirana i za Oscara, ali joj je izbjegla nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu. Kao izvrsna plesačica nije se morala puno pripremati za ulogu u filmskom "Chicagu" iako je morala skinuti višak kilograma koje je nabacila nakon rađanja sina.

Njena partnerica u filmu Renee Zellweger, debeljuca iz filma "Dnevnik Bridget Jones", morala se dobro znojiti u fitness dvorani da bi se uvukla u kostim plesačice, a kada je ugledala Catherinu kako pleše pola sata je sjedila u jednom kutu s širom otvorenim ustima i očima.

Uz njih u filmu nastupaju Lucy Lui i legendarni Richard Gere, a šuška se da su ulogu Velme Kelley u kojoj nastupa Catherine žarko željele Madonna i Goldie Hawn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara