Ceca doznala da su u Albaniji zabranili njene pjesme, evo što im je poručila

Ceca doznala da su u Albaniji zabranili njene pjesme, evo što im je poručila
Screenshot: YouTube

NAKON što je Agencija za audiovizualne medije (AMA) Albanije upozorila albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitiranja spotova Svetlane Ražnatović Cece, supruge ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, odnosno zabranila njihovo emitiranje, srpski mediji došli su do Cecine reakcije.

Ona je iznenađena ovom odlukom, a ističe da nikad nije svojom glazbom slala političke poruke.

"Nisam čula da sam zabranjena u Albaniji. Smatram da muzika ne smije da ima granice i barijere. Bar je to pravilo kojim se vodim tijekom svoje karijere duge više od trideset godina. Nikada kroz svoje pjesme nisam slala bilo kakve političke poruke ili mržnju. Uvijek je, i biće, sve zasnovano na ljubavnim porukama jer moje pjesme spajaju ljude. Kao što i ja volim sve ljude", rekla je za Blic.

"Što se tiče mog ličnog stava, patriota sam i volim svoj narod te ću uvijek biti uz njega. I da se razumijemo, to ne podrazumijeva da nekog drugog mrzim ili da ne poštujem ljude koji su druge vere, boje kože ili nacije. To nisam ja. Ovdje se radi o klasičnim manipulacijama. Zamolit ću da moje ime ne miješaju u to, moja publika je šarenolika i tako će ostati. I pjevat ću mojoj publici gdje god se ona nalazila i dok oni to bude željeli", dodala je.

Kako piše Koha.net, AMA je taj potez povukla nakon žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitiran Cecin spot, a da je ona nekoliko puta imala antialbanske istupe protiv Kosova te su njene pjesme "inspirirale zločine u Bosni Hercegovini".

AMA je u svom dopisu Cecu označila kao "problematičnu pjevačicu" koja je svojim ranijim pjesmama i izjavama "inspirirala zločine u BiH i na Kosovu, podupirala nehumana djela supruga i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i srpskih vojnih i paravojnih formacija koje je vodio". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara