Cenzura na MTV-u zbog rata u Iraku

TV stanica MTV Europe svojim je urednicima poslala popis spotova koji se ne smiju emtirati za vrijeme trajanja rata u Iraku, javlja britanski glazbeni site Dotmusic.com.

Među "nepoćudnim" spotovima našli su se Aerosmithov "I Don't Wanna Miss A Thing" (jer sadrži scene iz filma "Armageddon"), Radiohedov "Lucky" (zbog ratnih snimaka korištenih u spotu koji je, usput budi rečeno, snimljen za djecu - žrtve rata) te žestoki antiratni spot "Boom!" kalifornijsko-armenijskog benda System Of A Down, koji je direktna kritika sukoba u Iraku.

Svi spotovi koji sadržavaju snimke rata, vojnika, padanja bombi, nereda na prosvjedima i općenito socijalnog nezadovoljstva se na MTV-u smatraju "neprimjerenima situaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopis urednicima MTV-a sadrži i uputu koja kaže da ne treba emitirati spotove s "problematičnim naslovima", kao što je npr. spot za pjesmu rappera Outkasta - "B.O.B. (Bombs Over Baghdad)", te Megadeth-ovu pjesmu "Holy War".

U MTV-evom dopisu između ostalog stoji: "Sve tvrdnje iznesene u MTV-evom programu moraju biti apsolutno nepristrane i objektivne. Sve činjenice objavljene u programu MTV-a moraju prvo biti provjerene kod kredibilnih izvora, npr. Amnesty International Reporta, UN-a ili Reuters-a."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara