"Chicagu" pet nominacija za nagradu američke udruge glumaca

MJUZIKL ´Chicago´ predvodio je nominirane za nagradu američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca (SAG) s pet nominacija, uključujući onu za nastup čitave glumačke postave.

Drama ´The Hours´ osvojila je četiri nominacije, uključujući onu za glumačku ekipu, a nominirane su i drama ´Adaptation´ te dva najveća kinohita 2003. godine, komedija ´Moje grčko vjenčanje´ i ´Gospodar prstenova: Dvije kule´.

Uz nominaciju za najbolju glumačku postavu, mjuzikl ´Chicago´, zasnovan na kazališnoj predstavi o mladoj glumici koja se proslavi zahvaljujući medijskom cirkusu nakon što bude osuđena za ubojstvo, zaradio je nominacije za Renee Zellweger u kategoriji najbolje glumice te Richarda Gerea u kategoriji najboljeg glumca, dok su Catherine Zeta-Jones i Queen Latifah nominirane za najbolju sporednu glumicu.

´The Hours´, drama o tri žene u tri različita razdoblja, donijela je nominacije Nicole Kidman za najbolju glumicu, Edu Harrisu za najboljeg glumca i Julianne Moore za najbolju sporednu glumicu.

Moore je nominirana i za najbolju glumicu za nastup u drami ´Far From Heaven´, a u toj će joj kategoriji, uz Zellweger i Kidman, konkurencija biti i Salma Hayek za nastup u ´Fridi´, te Diane Lane za ulogu u filmu ´Nevjerna´.

Gereu će konkurenti biti Adrian Brody za nastup u ´Pijanistu´, Nicolas Cage za ´Adaptation´, Daniel Day-Lewis za ´Gangs of New York´ te Jack Nicholson za ´Adaptation´.

U kategoriji najboljeg sporednog glumca nominirani su i Chris Cooper za ´Adaptation´, Alfred Molina za ´Fridu´, Dennis Quaid za ´Far From Heaven´ te Christopher Walken za ´Catch Me If You Can´, dok su za sporednu glumicu, uz Zetu-Jones, Moore i Queen Latifah, nominirane i Kathy Bates za ´About Schmidt´ te Michelle Pfeiffer za ´White Oleander´.

SAG je objavio i televizijske nominacije, gdje su za najbolju glumačku postavu u dramskoj seriji nominirane glumačke ekipe serija ´Ekipa za očevid´, ´24´, ´Zapadno krilo´, ´Dva metra pod zemljom´, i ´Obitelj Soprano´, dok su za najbolju glumačku postavu u komediji nominirane glumačke ekipe serija ´Seks i grad´, ´Svi vole Raymonda´, ´Fraiser´, ´Prijatelji´ i ´Will i Grace´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara