Cirkus izišao na ulicu

NA POLOVICI Festivala novog cirkusa kazalište se preselilo na ulicu. U bitki zadarskog i britanskog performera na otvorenom pobjedu je ipak odnio dalji gost. Iako se nastup Antuna Jurja Gracina koji je u Gajevoj između dva stupa razapeo uže može promatrati kao uvježbani balans, njegovu performanceu dao bi se zamjeriti slab i nezgrapan okvir, gotovo bez scenarija i dramaturške napetosti.

Žonglirao je s lopticama i zapaljenim bakljama, hodao po užetu u smjeru sjevera i juga, ali nije do kraja iskoristio mogućnosti interakcije sa živim prolaznicima kojima je naredio da ne plješću jer se "na ulici treba vikati".

Publika Maynarda Flipflapa vikala je i pljeskala istodobno. Cinični britanski humor u performanceu "Daft as a Brush" razgalio je svjetinu, baš kao i prisutne kamere te fotoreportere pred kojima je suvremeni klaun s Otoka pozirao u seksi pozama.

Nakon velikoga bijega iz vješalice, te jedenja keksa uz pomoć mišića čela, Maynard je za vrhunac svog zaista urnebesnog i originalnog showa ostavio - svoj jajomat.

Pred nosom bana Jelačića fijukala su leteća jaja i razbijala se pri udaru s Trgom. Maynard se trudio i trudio uhvatiti leteća jaja u posudu na svojoj glavi, ali bezuspješno. Sa zadnjim jajem to mu je uspjelo - na opće oduševljenje publike koja je hrabro (čak i prehrabro) stajala na samom putu u zrak torpediranih jaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara