"Cocaine Cowboys" kao serija i film

Screenshot: Youtube

Iznimno popularni dokumentarac "Cocaine Cowboys", koji je 2006. pobudio golemi interes filmske industrije, napokon bi mogao dobiti dugoočekivani televizijski i filmski tretman. Još smo 2008. čitali najave serije koju su za HBO trebali producirati Jerry Bruckheimer i Michael Bay, ali neki drugi projekti stavljeni su u prvi plan, a napisi o "Cocaine Cowboys" vremenom su iščezli. Ipak, "novi Miami Vice", kako su ga mediji prozvali, uskoro bi mogao ugledati svjetlo dana jer u projekt su uključena provjerena scenaristička imena, a nova će serija najvjerojatnije rezultirati i filmskom verzijom za koju bi se trebao pobrinuti David O. Russell (Boksač, Tri kralja).

Dokumentarni film Billya Corbena bavio se kolumbijskim kokainskim kartelom koji je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih doslovno vladao Miamijem što je u konačnici rezultirao nasiljem nezabilježenim još od vremena prohibicije. S druge strane, ogromne količine novca koje je generirala isprva neometana distribucija narkotika, pretvorene su u investicije i Miami je u kratkom vremenu pretvoren u turističku atrakciju koja je privlačila ulagače iz cijelog svijeta. 

Hoće li "Cocaine Cowboys" biti televizijska verzija bombastičnih holivudskih strahota za najšire mase ili kompleksnija priča?

Riječ je o uistinu zahvalnom materijalu koji bi HBO-u napokon mogao dati toliko često spominjanu zamjenu za mega uspješne "Sopranose". Unatoč neospornoj kvaliteti, odličnim glumačkim imenima, hvalospjevima kritičara i brojnim nagradama, "Boardwalk Empire" ipak nije pobudio rekordni interes jer dok je prosjek "Sopranosa" bio oko osam i pol milijuna, "Boardwalk Empire" do kraja se sezone zaustavio na jedva tri milijuna gledatelja po epizodi (druga sezona već je u pripremi). No, čini se da bi štanceri bezumne kino zabave, Bruckheimer i Bay, mogli biti upravo ono što je potrebno da serija postane hit kod publike. Naravno, pitanje je hoće li "Cocaine Cowboys" biti televizijska verzija njihovih bombastičnih holivudskih strahota za najšire mase (Armageddon, Pearl Harbor, Transformers) ili kompleksnija priča nalik ostatku ponude iz HBO kataloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije bude nadu jer za scenarij pilota angažirana je scenaristica odličnog "Pacifika", Michelle Ashford, a i sam će se Corben pobrinuti da serija ne ode u krivom smjeru. Isto tako, ne treba zaboraviti ni to da je Bruckheimer kao producent stajao iza serija kao što su "CSI" i "Bez traga". Doduše, na svaku solidnu seriju dolazi jedan "National Treasure" ili "Pearl Harbor", ali još uvijek ne treba gubiti nadu jer bit će dovoljno ako u konačnici dobijemo nešto ozbiljniji "Miami Vice". Serija se neće baviti stvarnim kriminalcima već se samo naslanjati na događaje i likove da bi se stvorilo što više manevarskog prostora za kreativnu slobodu. 

"Scarface" za nove naraštaje

U isto vrijeme, David O. Russell, redatelj koji je oduševio svojim posljednjim filmom "Boksač", navodno bi se trebao dohvatiti filmskog uprizorenja, a angažiran je i Mark Wahlberg koji je nebrojeno puta dosad pokazao da ima nos za ono što valja (Entourage, How To Make It In America, Boardwalk Empire, In Treatment). Glasine imaju dodatnu težinu jer znamo da se za filmsku verziju "Cocaine Cowboysa" prije nekoliko godina trebao pobrinuti Peter Berg, a u glavnim su se ulogama trebali pojaviti upravo Wahlberg i Leonardo Di Caprio. Radi li se o naklapanjima bez pokrića pokazat će vrijeme, ali nema sumnje da je ovo projekt koji obećava i redatelju daje šansu da stane rame uz rame s Brianom De Palmom i svijetu ponudi "Scarface" za nove naraštaje. Još kad bi se za scenarij pobrinuo neki novi Oliver Stone, stvari bi funkcionirale savršeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara