Crkveni savjeti iz Bjelovara: Poštuj muža svoga, daj mu i kad ne želiš

Crkveni savjeti iz Bjelovara: Poštuj muža svoga, daj mu i kad ne želiš

Foto: Čitatelj

U KATEDRALI svete Terezije Avilske u Bjelovaru pojavio se letak kojim se uz reklamu za knjigu nalazi i nekoliko savjeta kako očuvati brak. Odnosno, kako ih oni nazivaju, načela koja mogu spasiti vaš brak.

"Žena iskazuje poštovanje držeći se šest načela ili koncepata, koje vidimo u nastavku. Time svojem mužu pokazuje koliko joj je on važan, nezamjenjiv", poručuju autori letka.

Najviše pažnje izazvalo je posljednje, šesto načelo, koje ukratko ženama poručuju da nema "ne mogu".

"Poštujem li njegovu potrebu za spolnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?", pitanje je koje bi si po ovom crkvenom letku trebala postaviti svaka žena. Ako je odgovor na njega ne, žena bi trebala razmisliti o tome da promijeni svoje ponašanje.

Osim toga žena se treba zapitati je li uvijek uz svog muža i daje li mu do znanja da ga podupire u njegovom poslu i svemu oko čega se trudi. Osim toga, žena muškarcu mora pokazati da poštuje i cijeni njegovu želju da štiti nju i njihovu obitelj te da se brine o njima, a to mora i izreći.

"Priznajem li njegov primarni autoritet koji mu pripada zbog njegove odgovornosti za mene (uključujući spremnost da umre za mene)? Puštam li ga da on bude vođa", još je jedno pitanje koje bi si trebala postaviti svaka prava supruga.

Letak nadalje savjetuje ženama da ne vjeruju u svoju intuiciju (koja se našla pod navodnicima) već samo svom mužu te da provode vrijeme rame uz rame s njim.

Za one kojima ovaj letak nije dovoljno savjetodavan, tu je i knjiga koja obećava svašta: "U knjizi pročitajte kako je svoj brak spasila žena koju je muž prevario i ostavio".

Jer naravno, svaka žena treba dati sve od sebe da zadrži takvog muža.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara