"Crni mačak" 21. ožujka u Osijeku

"Crni mačak" 21. ožujka u Osijeku
NOVINARSKE rockerske nagrade ´Crni mačak´, koje se dodjeljuju već šestu godinu, ovogodišnjim će dobitnicima biti uručene 21. ožujka u Osijeku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare..

O dobitnicima će, po riječima predsjednika Savjetodavnog tijela za dodjelu te nagrade Aleksandra Dragaša, odlučiti 109 hrvatskih novinara iz elektroničkih medija i novina koji prate tu glazbu.

Za novinarsku nagradu ´Crni mačak´ nominiraju se najpoznatiji izvođači urbane rockerske glazbe, pop, hip-hop i klupske glazbe, njihova izdanja objavljena u Hrvatskoj, te druga dostignuća s područja hrvatske urbane glazbene scene. Ovogodišnja novost je kategorija - najbolji pop izvođač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Negdašnja kategorija najbolji izvođač elektroničke glazbe spojena je s kategorijom najboljeg izvođača hip-hop glazbe u zajedničku kategoriju najboljeg izvođača urbane klupske glazbe.

U kategoriju Debitanta godine, kako je rečeno, upisuju se nominacije za izvođača koji je u izbornom razdoblju objavio debut-album. Kategorija ´Najveća nada´ namijenjena je novom izvođaču koji do sada nije objavio debut-album, ali je u izbornom razdoblju izvrsnom kakvoćom privukao pozornost publike i medija.

Za nagradu u kategoriji Najbolji instrumentalist natjecat će se glazbenici koji su se proše godine kakvoćom izdvojili od drugih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara