Cro A Porter ove sezone bogatiji nego ikad, svoje radove predstavlja i Anamarija Asanović

Cro A Porter ove sezone bogatiji nego ikad, svoje radove predstavlja i Anamarija Asanović

Tekst: N.M.
Foto: Index

PETNAESTI Nivea Cro A Porter svoje će piste, ali i kreacije eminentnih domaćih imena obasjati 22. ožujka i, prvi put do sada, u pet dana trajanja obilježiti svoju petnaestu, jubilarnu sezonu modne kreativnosti, stvaralaštva i mašte. U ovih pet dana modne euforije svoje kolekcije, uz dobro znana modna lica poput Borisa Pavlina, studija Boudoir, Matije Vuice, Ivana Ledenka, dvojca Elfs, Hippy Gardena, Linee Exclusive, studija Fjaba, Anni Anni, Arilea, Marine Design, Tihomira Krznarića, Zigmana, dizajnera Tea Perića i modne kuće MAK, svoj modni debi imat će i mlada hrvatska dizajnerica Anamarija Asanović.

Modni događaj Nivea Cro A Porter pokrenut je prije 8 godina, odnosno 15 sezona, zbog potrebe domaćeg i regionalnog tržišta za kvalitetnom promocijom domaće mode. Paralelno s njim odvijao se i veliki razvoj nezavisne hrvatske modne, ali i medijske scene, i to upravo u trenucima kada su velike tekstilne industrije posrtale pod pritiskom robe iz uvoza. Mijenjavši se baš kao što se mijenjala i moda, ovaj projekt udario je temelje modnoj sceni u Hrvatskoj, istovremeno joj se prilagođavajući i razvijajući se u jedan od vodećih modnih i medijskih projekta u Hrvatskoj i regiji. Pistama Cro A Portera prodefilirali su mnogi modni dizajneri, kako odjeće, tako i obuće. Neki od njih svoje su prve korake u modnu javnost učinili upravo uz ovaj projekt i ostali mu vjerni sve ove godine.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koncepcijskog naziva Nivea Cro A Porter F.E.I. (Fashion Exchange International), događaj će ove godine ugostiti inozemna imena poput Španjolca Leonarda Rodrigueza, kanadske modne marke Lovas te gostiju iz Srbije i Slovenije, koji su u određenim sezonama izlagali na Cro A Porteru, u namjeri da se domaćoj publici približe modni snovi nekih drugih gradova, kultura, pojedinaca.

Ovosezonski Nivea Cro A Porter svojim sudionicima i modnim zaljubljenicima garantira konstantnu evoluciju i rast kvalitete produkcije, koji je ove sezone tematski postavljen u dva koncepta, Fashion Rocks i Art Classics.

Adresa Nivea Cro A Portera svim je modnim zaljubljenicima odavno poznata! Naravno, i ove sezone jedan od monumentalnih hangarskih prostora Zagrebačkog velesajma bit će domaćin hrvatske i međunarodne modne industrije i tako u danima ožujka postati kreativno žarište hrvatske modne scene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara