"Cura milijardera njihove gole slike i vruće poruke slala bratu, on ih prodao"

"Cura milijardera njihove gole slike i vruće poruke slala bratu, on ih prodao"
Foto: EPA-EFE

SAVEZNI tužitelji s Manhattana imaju dokaze da je brat djevojke milijardera Jeffa Bezosa njihove intimne poruke prodao tabloidu Nationa Enquirer, piše Wall Street Journal.

Lauren Sanchez je poruke koje je razmjenjivala s Bezosom 10. svibnja 2018. godine poslala svom bratu Michaelu, a on ih je odlučio unovčiti, pišu novine čiji su novinari vidjeli te poruke, ali i dokaze o uplati 200.000 dolara na Michaelov račun od strane Nation Enquirera, na temelju ugovora koji su potpisali 2018. godine.

Tužitelji su do poruka, ugovora i potvrda o isplati došli tijekom istrage Bezosovih optužbi da su ga iz Enquirera ucjenjivali, prijeteći da će objaviti njegove golišave fotke, te optužbi da mu je mobitel hakiran.

Bezos je u jednom trenu optužio i Saudijsku Arabiju za cijeli slučaj. Istražitelji koje je on unajmio tvrdili su da je prijestolonasljednik Saudijske Arabije na mobitel šefa Amazona poslao maliciozni kod koji je omogućio hakiranje.

Saudijska Arabija te je optužbe demantirala. Enquirer tvrdi da im je Michael bio izvor za priču koja je okončala Bezosov brak. Michael je sve demantirao.

Raspao mu se 26-godišnji brak

"U rujnu 2018. Michael Sanchez počeo je davati materijale i informacije našim novinarima",rekao je glasnogovornik kompanije American Media za Journal, dodavši da su špekulacije o trećim stranama, poput Saudijske Arabije, lažne.

"S lažima i poluistinama, Wall Street Journal krivo izvještava", poručio je Sanchez.

U siječnju 2019. godine Enquirer je razotkrio Bezosovu izvanbračnu vezu s Lauren Sanchez. Istog je tjedna on objavio da se razvodi od supruge MacKenzie s kojom je bio 26 godina.

Nakon toga Bezos i njegov istražitelj Gavin de Becker počeli su javno govoriti o upletenosti Saudijske Arabije u curenje njegovih privatnih poruka. Mjesec dana prije toga ubijen je kolumnist Washington Posta Džamal Kašogi.

Michael Sanchez, koji radi kao agent u Hollywoodu, ranije je ispričao da ga je Bezos tražio da mu pomogne, u strahu da će se doznati za aferu s Lauren.

Prema ugovoru koji je navodno potpisao s American Media ustupio im je "određene informacije, fotografije i poruke", piše Wall Street Journal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara