Curica htjela podmititi novozelandsku premijerku da istražuju zmajeve

Curica htjela podmititi novozelandsku premijerku da istražuju zmajeve
Foto: Instagram

JACINDA ARDERN odbila je "mito" jedanaestogodišnje djevojčice koja joj je poslala pet dolara kako bi novozelandska premijerka potaknula svoju administraciju da pokrene istraživanja o zmajevima, piše BBC. 

Djevojčica Victoria premijerki je napisala da bi željela dobiti telekinetičke i telepatske moći kako bi postala krotiteljica zmajeva. Uz pismo je poslala i pet novozelandskih dolara.

Premijerka joj je odgovorila službenim pismom u kojemu stoji da njezina administracija "trenutačno ne radi sa zmajevima", no u post scriptumu je rukom dopisala: "Zmajeve ću u svakom slučaju držati na oku. Nose li oni odijela?"

Premijerka je BBC-ju potvrdila da se ovaj simpatičan slučaj uistinu dogodio te da je odgovorila djevojčici bujne mašte.

"Zainteresirao nas je tvoj prijedlog o zmajevima, no nažalost trenutačno ne radimo istraživanja na tom području. Zbog toga ti vraćam mito i želim sve najbolje u potrazi za zmajevima, telekinezom i telepatijom", stoji u premijerkinu pismu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on

Brat djevojke prepisku je postavio na Reddit, komentiravši da je njegova mlađa sestra pokušala podmititi premijerku.

Pojasnio je da su Victoriju telekineza i telepatija zainteresirale nakon što je odgledala Netflixovu znanstveno-fantastičnu seriju "Stranger Things".

Ovo nije prvi put da Ardern, koja je prošle godine postala majka, odgovara na pisma koja joj šalju djeca. 

U ožujku je jedan korisnik Twittera objavio sadržaj pisma u kojemu Ardern odgovara jednoj osmogodišnjakinji. Ona je premijerki poručila kako smatra da je njezina "odluka o zabrani poluautomatskog oružja jako dobra". 

"Lucy, iz tvojeg pisma zaključujem da si dobra i suosjećajna djevojčica i želim te potaknuti da nastaviš širiti svoju dobrotu čitav život", odgovorila joj je Ardern.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara