Curu mu je silovao Weinstein, a Bourdain je nakon njenog priznanja pokazao kakav je čovjek bio

Curu mu je silovao Weinstein, a Bourdain je nakon njenog priznanja pokazao kakav je čovjek bio
Foto: Instagram

ANTHONY BOURDAIN od 2016. godine bio je u vezi s talijanskom glumicom Asijom Argento. Upoznali su se na snimanju njegove kulinarsko-putopisne emisije Parts Unknown u Parizu. 

"Ona je fantastična redateljica i scenaristica, uz to što je dugogodišnja glumica. Poput spužve upija sve vezano uz kulturu, glazbu i književnost. Iznimno je korisna i inspirativna", rekao je Bourdain o svojoj djevojci u njihovom zajedničkom intervjuu za magazin People u rujnu 2017. godine.

Kad je imala 21 godinu, seksualno ju je zlostavljao Harvey Weinstein o čemu je odlučila progovoriti za New Yorker. 

Ona je 1999. godine napisala i režirala film Scarlet Diva (Porno diva), u kojem se nalazi šokantna scena seksualnog napada. Nakon što su ovog tjedna brojne glumice istupile i otkrile što su doživljavale od producenta Harveyja Weinsteina, Asia je odlučila priznati da je scena prikaz onoga što se zaista dogodilo između nje i njega dvije godine ranije.

"Napisala sam i režirala ovu scenu 1999. godine #Weinstein", napisala je na Twitteru uz scenu u kojoj filmski producent napadne mladu glumicu.

U filmu glumica Anna, koju je odglumila sama Argento, odlazi u hotel na zabavu, no tamo otkriva da zabave nema. Nalazi samo filmskog producenta koji od nje traži da ga masira, na što ona nevoljko pristaje. Potom je traži da ga poljubi u prsa, prije nego što je napadne i seksualno zlostavlja.

"U filmu sam pobjegla. U stvarnosti nisam", otkrila je Argento.

Ispričala je da joj je Weinstein podigao suknju i počeo je oralno zadovoljavati protiv njene volje, a ona nije mogla pobjeći jer je bila slabija od njega.

"Nije htio stati, bila je to noćna mora", rekla je. Nakon svega mu je rekla da "nije kurva", a on se samo nasmijao.

Dodala je da joj se javio nekoliko mjeseci nakon napada i obećavao joj skupe poklone, a nakon nekog vremena opet su počeli surađivati. Priznala je i da se bojala da će joj uništiti karijeru.

Bourdain joj je nakon priznanja u javnosti dao bezrezervnu podršku i počeo se zalagati za sve žrtve Harveyja Weinsteina.

"Ponosan sam i počašćen što te znam. Upravo si učinila najtežu stvar na svijetu", napisao je na Twitteru Bourdain nakon što je glumica izašla u javnost sa svojim priznanjem. "Možemo li sad koristiti riječ 'silovatelj'?" dodao je, a često je prozivao i filmaše i zvijezde koji su znali što se događa i šutjeli o svemu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara