Čuveni "Gumball 3000" stigao u Hrvatsku

STOTINJAK sudionika europske utrke skupih automobila, što se pod nazivom "Gumball 3000" održava od 1998., danas su prvi put prošli kroz Hrvatsku i zaustavili se na nadzornoj točki u Nacionalnom parku "Krka"

"Gumball 3000" zapravo i nije utrka, nego ponajprije zabava, u kojoj zadnjih godina sve više sudjeluju svjetski poznate filmske i glazbene zvijezde, rekao je jedan od organizatora te revijalne utrke Britanac Mike Finnes.

Dodao je kako je riječ o vožnji u otmjenoj odjeći uz puno zabave.

Opovrgnuo je informacije što su se zadnjih dana čule u javnosti da "Gumball" ima fond za plaćanje kazni za prebrzu vožnju te da sudionici utrke sami plaćaju kazne za prometne prekršaje.

Iako su bili najavljeni u Nacionalnom parku "Krka", danas se nisu pojavili redatelj Quentin Tarantino, američka glumica Darryl Hannah i pjevačka zvijezda grupe "Jamiroquai" Jay Kay. Među slavnim sudionicima ovogodišnjeg Gumball relija trebale bi se naći britanske manekenke Caprice i Kate Moss.

Iako nije u detelje poznato tko sve je od najavljenih slavnih osoba došao u Hrvatsku u povorci čuvenog relija, jedno ime je potvrđeno - hollywoodska zvijezda Nicolas Cage.

Vozači nekih od najskupljih automobila u svijetu, poput Ferrarija, Lamborghinija, Porschea, Aston Martina, Rolls Roycea, u Hrvatsku su jutros ušli iz Mađarske.

Karavana "Gumball 3000" je večeras je stigla u Dubrovnik, a nakon dolaska u Dubrovnik na Stradunu je bilo izložen dio automobila koji sudjeluju u utrci, njih 40-ak, među kojima su marke Ferrari, Porsche, Rolls Roys, Aston Martin...

Sto i dvadeset najpoznatijih automobila iz Dubrovnika nastavlja put prema talijanskom gradu Bariju, a predstavnici grada Dubrovnika i Turističke zajednice priredili su prijam za sudionike utrke "Gumball 3000". 

Utrka završava u petak, 20. svibnja, u Monacu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara