Dado Topić: Nadam se plasmanu u finale, pretjerano je vjerovati u pobjedu

Pasi Pöysäri i njegova supruga na neformalnom su se ručku u svojoj rezidenciji upoznali s ovogodišnjim predstavnicima Hrvatske na Eurosongu te preostalim članovima delegacije. U vrlo opuštenoj atmosferi šef hrvatske delegacije, Aleksandar Kostadinov, finskom je veleposlaniku darovao nekoliko potpisanih CD-eva Dade Topića i grupe Dragonfly, dok je zauzvrat primio prvi tiskani finsko-hrvatski rječnik, koji bi mu u Helsinkiju trebao olakšati sporazumijevanje. Pöysäri je prisutne ukratko upoznao sa poviješću Finske na Eurosongu pri čemu je naglasio kako je upravo ta zemlja do prošle godine bila konkurent sa najviše nastupa, ali bez ijedne pobjede.

Upitan o očekivanjima, Dado Topić je rekao kako bi bilo pretjerano nadati se pobjedi, ali da se itekako nada plasmanu u finale. Kao najveću manu pjesme "Vjerujem u ljubav" istaknuo je produkciju, za koju smatra da se u Hrvatskoj ne može napraviti na odgovarajućoj razini. Nasuprot tome, njegova kolegica Iva Gluhak uopće se ne želi zamarati takvim razmišljanjima. Nada se samo kako će maksimalno iskoristiti tri minute na pozornici te da će svoju pozitivnu energiju i emocije uspješno prenijeti europskom auditoriju te na taj način gledatelje potaknuti da glasuju upravo za nas.

Hoće li joj to 10. svibnja u konkurenciji s još 27 pjesama poći za rukom, vrlo je upitno s obzirom na to da Hrvatska na europskim kladionicama i dalje kotira vrlo loše. Ukoliko se prognoze pokažu točnima, Hrvatska bi mogla doživjeti apsolutni poraz te se po prvi puta ne plasirati u završnicu izbora pjesme Eurovizije.

G.P.
Foto: B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara