Dajte DiCapriju Oscara! Evo 11 dokaza da ga je zaslužio

Dajte DiCapriju Oscara! Evo 11 dokaza da ga je zaslužio

Screenshot: YouTube

KAKO SE približavaju Oscari, tako se sve više spominje ime Leonarda DiCaprija. Leo je naime u svojoj karijeri ostvario niz sjajnih uloga, a barem jedna od njih, po mišljenju mnogih, trebala mu je donijeti vrijedni kipić.

The Revenant je zapravo samo posljednji u nizu, a koliko se DiCaprio zapravo trudi osvojiti Oscara sjajno ilustrira i popis bizarnih stvari koje je podnio kako bi ga dobio, iako mu to zasad ipak nije osobito pomoglo.

1. Scena u kojoj se u "Vuku s Wall Streeta" vukao po podu samo uz pomoć ruku snimana je punih tjedan dana, koliko je DiCaprio proveo povlačeći se po asfaltu samo uz pomoć ruku. Učinio je to kako bi vjerno prikazao kako je njegov lik Jordan Belfort ostao privremeno oduzet nakon prekomjerne doze sedativa.

"Bilo je to užasno bolno iskustvo, mjesecima kasnije sam imao problema s leđima", rekao je DiCaprio.

2. U sceni u kojoj se Jonah Hill guši, a Leo ga pokušava vratiti u život disanjem usta na usta, čak 70 pusta je dobio prožvakanom šunkom po glavi prije no što se nesretna šunka zalijepila za njegovo lice, kako je to redatelj predvidio.

3. Svaki put kada je u Vuku s Wall Streeta šmrkao kokain, zapravo je ušmrkavao smrvljeni B vitamin. "Bilo je jako puno toga", rekao je Leo.

4. U jednoj od finalnih scena DiCaprio nudi Jonahu Hillu komad sushija, koji na kraju ipak završi u Leovim ustima.

"Ponavljali smo tu scenu cijelu noć a Leo je pojeo valjda 70 komada sirove ribe. Na kraju je povraćao u kantu za smeće", prisjetio se Hill.

5. "Zafrkavala sam ga da to neće doista učiniti, ali jest. Čak nije koristio ni dvojnika", rekla je Margot Robbie o sceni u kojoj Leo leži potpuno gol, sa svijećom zataknutom u stražnjicu. Svijeću je morao zapaliti jedan od pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. U jednoj od scena u Djangu, Leo je dlanom lupio o stol, razbio staklenu čašu i toliko se jako porezao da je krvi doista bilo posvuda. Scenu je završio kao da se ništa nije dogodilo.

7. Kako bi utjelovio slavnog F.B.I-evca Edgara Hoovera, Leo je svakoga dana snimanja najprije sate i sate proveo u nanošenju slojeva i slojeva šminke. Transformacija je uključivala tupe, silikonske dodatke na njegovom licu, kontaktne leće u boji, "debelo" odijelo s rukom od lateksa pa čak i dodatak koji mu je jednu nosnicu činio većom.

8. Za istu je ulogu pristao na čak 90 posto manju plaću od one koju inače dobiva po filmu. Sve kako budžet filma ne bi patio.

9. Za film Shutter Island Leo je obišao neke od stvarnih umobolnica, pa i one napuštene. Priznao je da je to bilo prilično traumatično iskustvo.

10. Kako bi se pripremio za ulogu u The Aviatoru, danima je živio s muškarcem koji je patio od opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

11. Na kraju, tu je dakako i aktualni film The Revenant. Tijekom snimanja Povratnika Leo je doista spavao u rasporenom lešu konja kako bi se ugrijao, budući da su scene snimane na temperaturama daleko ispod ništice. Tu je dakako i scena u kojoj je morao preživjeti napad agresivnog medvjeda...

"Ovaj je film bio nešto najteže što sam u životu učinio, ali nije mi žao", rekao je na kraju snimanja DiCaprio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara