Dalmatinci tuguju za splitskim Djedom Mrazom: "Otišao je dobri duh grada"

Dalmatinci tuguju za splitskim Djedom Mrazom: "Otišao je dobri duh grada"
Foto: Frane Kapić

SPLITSKI Djed Mraz preminuo je u ponedjeljak u 74. godini života, a od svog dragog sugrađanina mnogi su se oprostili na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

"Eto kako smo mi ovde "uvik kontra". Mi smo imali "Dida mraza" priko cile godine a ne samo u 12. misecu. Bija je neumoran. Uveseljava bi svit, neki bi rekli, na sto mista istovremeno. Na kraju nije dočeka ovaj Božić. Počiva u miru", napisali su s popularne stranice o Slobodanu Ozretiću, kojeg su mnogi nazvali "dušom od čovjeka" i "dobrih duhom Splita".

"Nikad vise Djed Mraza u busu broj 37 od Kaštel Starog do Splita. Počivaj u miru, naš Kaštelanine", "ovakvi ljudi zaslužuju spomenik u svom gradu jer su bili posebni na svoj način, a ljude su uveseljavali svojom prisutnošću na ulicama grada", "čovjek je bio duša, stvarno je bio prepun dobrote prema drugima, uvijek je gledao kako čovjeku popraviti dan...", samo su neki od komentara.

Neki korisnici Facebooka opisali su svoja iskustva s Ozretićem. "HVAR 2014, lito 8 misec iz izlaska sam nabasao na njega, pričao mi je o svom životu u Jugoslaviji, gdje je sve bio, do zore sam ostao s njim, pili smo žesticu, jedna neiskvarena duša od čovika puna razumijevanja, nije tražio puno od života. Počivao u miru dobri čovječe", napisao je jedan čitatelj.

"I po Dubrovniku je bio. Više selfija sa strancima ima od Orlanda. Šteta, stvarno miran i drag lik."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara